alles over oenbaar vervoer
u bent hier: internationaal

Trein naar Londen

woensdag 21 januari 2015
Trein naar Londen

Met de trein naar Londen? Dat kan prima! Ook al rijdt er nog geen rechtstreekse trein Amsterdam - Londen. Met slechts één overstap ben je nu in 4u en 45 minuten in hartje Londen. Een andere mogelijkheid is boot + trein Londen. Dat kan via Stena Lines vanaf 49 euro. Gebruik wel de kortingscode SALEAUTUMN.

Zoek Treintickets Londen
  • Tot 9x per dag via Brussel naar Londen.
  • Treintickets Rotterdam - Londen vanaf € 59.
  • Trein Amsterdam - Londen vanaf 4u en 44 min.
  • Keuze uit drie reisklassen: 2e klas (Standard), 1e klas (Standard Premium) en Business Class.
  • Stedentrip Londen? Trein + Hotel via de Treinreiswinkel
  • Boot + Trein via Stena Lines mogelijk vanaf 49 euro!
  • Daarnaast rechtstreeks per bus via iDBUS en zeer voordelig met Megabus (circa 25 - 35 euro per enkele reis).
  • TIP: Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen.
  • Via Ticketbar koop je alvast tickets voor attracties, vaak met korting!

Trein Londen via Eurostar
Neem vanuit Nederland de trein naar Brussel. Dat kan bijvoorbeeld met de Thalys Amsterdam - Parijs of met de trein Den Haag - Brussel. In Brussel Zuid stap je over op de trein naar Londen. De trein naar Londen wordt uitgevoerd door Eurostar. Deze hogesnelheidstrein verbindt de Belgische hoofdstad in iets minder dan twee uur met Londen. 

Goedkope trein Londen
Helaas zijn de treinkaartjes naar Londen sinds eind 2012 duurder geworden. Een enkele reis Londen is nu beschikbaar vanaf 59 euro. Bij dit treinkaartje is een zitplaatsreservering in de Eurostar inbegrepen. Als je goedkoop per trein naar Londen wilt, is vroeg reserveren noodzakelijk. In de regel kunt u vanaf 6 aanden voor vertrek een treinticket kopen. Op het laatste moment kan een enkeltje trein Londen tot meer dan 200 euro kosten!

Bus Amsterdam - Londen
Een alternatief voor de trein kan de bus zijn. Bij Megabus kost een enkeltje Londen vaak tussen de 25 en 35 euro per enkele reis! Ook kort voor vertrek zijn er vaak goedkope tickets. De bussen hebben wifi, en een redelijk comfort (meer beenruimte dan de Eurostar). Alleen de reisduur is wel heel erg lang: 10 tot 12 uur. De rechtstreekse bussen vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam. Ook iDBUS rijdt vaak 2x per dag vanuit Amsterdam naar Londen. Deze bussen bieden meer beenruimte dan bij Eurolines, maar zijn ook iets duurder. Ook hier is er wifi, met daarnaast ook een stopcontact per twee zitplaatsen.

Boot naar Londen
Een ander alternatief voor de trein kan de boot zijn. Vanuit Hoek van Holland varen 2x per dag grote boten naar Engeland. De boten komen aan in Harwich, daar is er aansluiting op de trein naar Londen. Handig is ook dat 
Stena Lines boot + treintickets verkoopt. Er vaart één boot overdag, en één boot 's nachts. Voordeel van de nachtboot is dat je niet de hele dag kwijt bent met reizen. Ook de boot + trein combinatie is vaak  goedkoper dan de Eurostar. Trein + boot tickets zijn er al vanaf 49 euro. Zie ook de Boot Londen Engeland pagina.

Inchecken Eurostar
Maar natuurlijk heeft Treinreiziger.nl nog steeds de voorkeur om alles per trein te doen. Een treinreis naar Londen is bovendien een hele belevenis. Vooral natuurlijk vanwege de Kanaaltunnel. De overtocht door de 50 kilometer lange tunnel duurt slechts een half uurtje. Maar nog iets maakt de trein naar Londen speciaal: u moet inchecken. Gelukkig gaat dit een stuk sneller dan bij een gemiddelde luchthaven. Eurostar adviseert dertig minuten voor de check-in te reserveren. In de praktijk duurt het vaak minder dan tien minuten. Er zijn geen regels - zoals in het vliegtuig - met vloeistoffen. 

Tot 8.000 zitplaatsen!
Een Boeing 747 is niets bij de Eurostar. De Eurostar naar Londen heeft zo´n 750 zitplaatsen, twee keer zoveel als een gemiddelde Boeing 747. De meeste van de 750 zitplaatsen bevinden zich in de Standard Class (544 stuks). Iedere trein heeft twee keer een barrijtuig. Dat voorkomt dat u de hele trein moet doorlopen voor een drankje. In totaal heeft de trein 18 rijtuigen voor reizigers en nog eens 2 motorrijtuigen. Dit betekent dat er dagelijks 7.000 tot 8.000 plaatsen beschikbaar zijn met de Eurostar Brussel – Londen.

Comfort trein Londen
Eurostar is zijn treinvloot aan het vernieuwen! De vernieuwde treinen krijgen ook wifi. Op dit moment kan je tijdens de treinreis naar Londen nog geen gebruik maken van wifi. Als je extra comfortabel naar Londen wilt, kan je een zitplek boeken in Standard Premier. Bij Standard Premier zijn de stoelen breder en heb je meer beenruimte. Ook krijg je onderweg een lichte tweegangenmaaltijd. En uiteraard iets te drinken. Zeker voor lange mensen is Standard Premier aan te bevelen.

Business Class
Wil je nog meer service? Dan heeft de trein naar Londen ook nog de business class. Deze treintickets zijn echter relatief duur. De beenruimte en het comfort  komen redelijk overeen met Standard Premier. Echter, nu kan je tot 10 minuten voor vertrek inchecken en heb je een zeer flexibel treinticket. Trein gemist? Geen probleem, dan ga je gewoon met de volgende trein naar Londen.

Ontdek Londen - Londen.nl & Transport for Londen
Als je een paar dagen in Londen verblijft, dan is de Londen Travelcard erg handig. Met de Londen Travelcard kunt u gebruik maken van het uitgebreide metronetwerk, en ook van de voor Londen zo typerende dubbeldekkerbussen. Bespaar tijd, en koop nu al de Londen Travelcard of de Oyster Card Londen en bekijk de pagina metro van Londen. Wie vanuit Londen de rest van Engeland wil ontdekken per trein, kan onze pagina Trein Engeland raadplegen.

Per vliegtuig en Heatrow Express naar Londen
Gaat je voorkeur toch naar het vliegtuig boven de trein? Dan kan je het beste via KLM.com een vliegticket kopen. Maar als je vervolgens van Londen Heathrow zo snel mogelijk naar het hartje van de stad wilt, ben je wel aangewezen op de Heathrow Express. Op Visitbritain.com kan je nu alvast een treinkaartje voor de Heathrow Express bestellen.

 
Tags: Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
ICE Brussel - Frankfurt gaat vaker rijden do 1 dec  ICE Brussel - Frankfurt gaat vaker rijden
Plan passagierslijsten BelgiŽ in de koelkast do 24 nov  Plan passagierslijsten BelgiŽ in de koelkast
2 november: Voor 25 euro per Thalys naar Parijs wo 2 nov  2 november: Voor 25 euro per Thalys naar Parijs
HappyRail: miles sparen bij internationale treinreizen di 18 okt  HappyRail: miles sparen bij internationale treinreizen
Dijksma bereid slechtere prestaties HSL te accepteren do 13 okt  Dijksma bereid slechtere prestaties HSL te accepteren
Flixbus wil concurreren met InterRail do 13 okt  Flixbus wil concurreren met InterRail
Thalys krijgt opnieuw facelift ma 10 okt  Thalys krijgt opnieuw facelift
÷BB Nightjet introduceert meerdere Europese nachttreinen vr 7 okt  ÷BB Nightjet introduceert meerdere Europese nachttreinen
Chinese trein ontsluit EthiopiŽ di 4 okt  Chinese trein ontsluit EthiopiŽ
InterRail in toekomst mogelijk gratis voor 18-jarigen di 4 okt  InterRail in toekomst mogelijk gratis voor 18-jarigen

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Thalys.com

Onze treintips
- Prijsvergelijker treinkaartjes
- NS Dagkaart aanbiedingen
- Goedkope internationale kaartjes
- Wintersport per trein
- Met de trein naar Parijs
- Trein naar Berlijn

Trein + Hotel
- De Jong Intra Wintersport
- Treinvakanties bij Treinreiswinkel
- Stedentrips trein KrasAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol