fbpx

Jeroen Fukken wordt programmadirecteur Beter en Meer

17 jul 2014 15:22

Jeroen Fukken vertrekt als Directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij gaat nu aan de slag als programmadirecteur Beter en Meer en zal zich bezighouden met de samenwerking tussen NS en ProRail.

“We hebben een bijzonder prettige samenwerking gehad met Jeroen Fukken, we betreuren zijn vertrek dan ook”, reageert Rover-voorzitter Arriën Kruyt, “we hopen intensief contact met hem te houden in zijn nieuwe functie”.

Het project Beter en Meer houdt zich bezig met de operationele uitwerking van de Lange Termijn Spooragenda (LTSA). “Bij IenM was Jeroen onder meer verantwoordelijk voor de Lange Termijn Spooragenda. Kern daarvan is de prestaties op het spoor verder te verhogen in de komende jaren, zodat verdere uitbouw van het vervoer per spoor mogelijk wordt. Daarmee is hij goed ingevoerd en als geen ander in staat om namens ProRail en NS de uitvoering van het programma Beter en Meer ter hand te nemen voor steeds betere prestaties voor de reiziger”, aldus NS president-directeur Timo Huges. 

Jeroen Fukken neemt de functie over van  Paul Dirix, die bij NS directeur vervoer wordt. Dat was Wim Fabries, maar die vertrekt naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu als programmadirecteur ERTMS.