fbpx

Langere treinen na klachten over dienstregeling

De Nederlandse Spoorwegen gaan op enkele trajecten langere treinen inzetten na klachten over de nieuwe dienstregeling van het spoorbedrijf. Bij een meldpunt voor personeel kwamen de afgelopen dagen ruim driehonderd meldingen binnen over overvolle treinen. Ook bij een door reizigersvereniging Rover geopend meldpunt werd volop geklaagd over te drukke treinen.

Onder meer de spitstreinen op de trajecten Apeldoorn-Enschede, Apeldoorn-Utrecht, Roosendaal-Rotterdam, Almere-Schiphol en Almere-Amsterdam zijn of worden zo snel mogelijk verlengd. Ook tussen Weesp en Lelystad worden voortaan langere treinen ingezet. Vanaf begin januari wordt bovendien tussen Amsterdam en Den Haag, waar het erg druk is, ander materieel ingezet met meer zitplaatsen.

Volgens NS kunnen bij de overgang van een dienstregeling op papier naar de praktijk altijd ´onvolkomenheden aan het licht komen´. Het bedrijf houdt de invoering naar eigen zeggen goed in de gaten, omdat de nieuwe dienstregeling die zondag inging de grootste wijziging is in vijf jaar.

(c) Novum