fbpx

Meer treinreizigers tussen Zwolle en Groningen

NS vervoert tussen Groningen en Zwolle naar schatting tussen de 5 en 10 procent meer reizigers dan vorig jaar. Dat zegt NS-regiodirecteur Ineke van Gent in een interview met Dagblad van het Noorden.

Sinds december rijden er vier in plaats van drie treinen op het traject. Daarnaast stoppen nu ook de NS-treinen bij Europapark. Volgens Van Gent zijn dit dan ook de voornaamste redenen van de reizigersgroei.

Volgens het voormalig Kamerlid kiezen ook jongeren vaker voor het openbaar vervoer. "Minder jongeren sparen voor een auto en een rijbewijs. Ze zitten liever in een trein met wifi" aldus de regiodirecteur in de krant.

Als Kamerlid was Van Gent een groot tegenstander van de in december doorgevoerde dienstregeling. Haren, Beilen en Hoogeveen hebben daardoor hun rechtstreekse verbinding met de Randstad verloren. Daar kan ze als regiodirecteur niets aan veranderen. "Ik heb dat ook snel duidelijk gemaakt in een gesprek met Hoogeveen. NS heeft de afweging gemaakt dat meer reizigers van de huidige situatie profiteren dan met een stop in Hoogeveen. Maar we zullen wel duidelijker maken dat een overstap in Meppel vaak gemakkelijker is dan in Zwolle."

In de krant zegt Van Gent verder dat ze nooit had gedacht dat ze bij NS aan de slag zou gaan. "Maar het is geweldig en stoer ook wel van NS dat ze me hiervoor hebben benaderd. Tenslotte ben ik in al die jaren wel kritisch geweest."