fbpx

NS neemt besluit over dienstregeling 2014

29 apr 2013 13:54

De Sprinter Hoofddorp – Hoorn Kersenboogerd wordt niet ingekort tot Hoorn. In plaats daarvan gaat de spits-intercity Enkhuizen – Amsterdam niet meer stoppen te Kersenboogerd. Dat heeft NS besloten na advies van consumentenorganisaties.

Op andere punten neemt NS het advies van reizigersorganisaties niet over. Zo krijgt Almere Buiten zijn intercity-status niet terug en krijgt ook Hardewijk geen intercity-status. Verder had Rover bepleit om de Sprinter Groningen – Zwolle te koppelen aan de Sprinter Zwolle – Amsterdam. Alhoewel NS de voordelen van het plan ziet, wordt het plan vanwege financiële aspecten niet doorgevoerd. 

De dienstregeling van 2014 blijft op de meeste plekken gelijk aan de huidige dienstregeling. Er is slechts een aantal kleine wijzigingen. De belangrijkste wijziging is dat de Sprinter Leeuwarden – Meppel ook buiten de spits gaat rijden.

Daarnaast heeft NS 16 treinpaden aangevraagd tussen België en Nederland. Of het gaat om een uurlijkse verbinding tussen Amsterdam en Brussel wordt niet duidelijk. De kans is groot dat het gaat om 8 verbindingen Amsterdam – Brussel en 8 aanvullende verbindingen tussen Roosendaal en Antwerpen.