fbpx

NS verkoopt 12 miljoen wegwerp chipkaarten

12 feb 2015 17:30

Sinds de invoering van de ov-chipkaart op 9 juli heeft NS 12 miljoen wegwerp chipkaarten verkocht. De wegwerpchipkaart is de vervanger van het papieren treinkaartje, maar is wel een euro duurder. Daarmee zijn de wegwerpkaartjes dus goed voor 12 miljoen euro extra omzet.

NS benadrukt echter dat het spoorbedrijf niet verdient aan de wegwerpkaartjes. De wegwerpkaartjes zijn volgens het bedrijf duurder in productiekosten. Bij e-tickets zijn de betalingskosten weer hoger, maar daarvoor wordt geen toeslag in rekening gebracht.  De 12 miljoen euro extra omzet is overigens een fractie van de totale omzet, die bedraagt 4,1 miljard euro. Daarvan bleef 180 miljoen euro winst over.

Met de 12 miljoen wegwerpchipkaarten zijn in totaal 15 miljoen ritten gemaakt. De Blokker-, Kruidvat- en Hema-dagkaarten zijn daarbij overigens niet inbegrepen. Met alle losse vervoersbewijzen zijn in de tweede helft van 2014 zo’n 78 miljoen ritten gemaakt. Daarbij zijn wel de ritten van dagkaarten en e-tickets inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *