fbpx

Nu ook Starbucks op station Leiden

Na de succesvolle opening van de Starbucks vestigingen op Utrecht en Amsterdam Centraal, is nu de eer aan Proefstation Leiden, het station van de toekomst. NS streeft er naar om de gehele reis, van deur tot deur, aangenamer te maken, waarbij het station een prettige plek om te verblijven is.

Daar kan de unieke koffie en de warme, uitnodigende sfeer van Starbucks niet ontbreken. De Leidse Starbucks vestiging bevindt zich aan de centrumzijde van het station, tegenover de health and beautywereld. Treinreizigers en omwonenden kunnen elkaar bij Starbucks ontmoeten of hun favoriete kop koffie meenemen op reis.

“Op Leiden Centraal maakt onze klant kennis met het station van de toekomst. We zijn heel trots dat Starbucks deel wil uitmaken van deze toekomst. Nu kunnen we ook de reizigers en bezoekers van dit wereldstation laten genieten van Starbucks”, stelt Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur van Servex, een dochteronderneming van de NS en licentiepartner van Starbucks.

De licentieovereenkomst met NS is onderdeel van de strategie van Starbucks om vestigingen te openen op belangrijke Europese reisroutes en tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar goede koffie en service in een groeiende reismarkt. Bovendien wil Starbucks op deze manier zijn distributiekanalen diversifiëren met het oog op voortdurende uitbreiding en winstgevende groei.