fbpx

Opnieuw stakingen bij Belgische Spoorwegen NMBS

Vanaf zondagavond tot en met dinsdag moeten Belgische treinreizigers opnieuw rekening houden met vertragingen als gevolg van stakingen bij de NMBS. Het gaat om regionale stakingen: maandag in de regio Luik en dinsdag in de regio´s Henegouwen en Waals-Brabant.

De staking in de regio Luik start zondagavond al omstreeks 22:00 uur. Tussen Maastricht en Luik zullen er dan naar verwachting geen treinen rijden. Ook de Thalys-treinen die via Luik rijden (Keulen – Luik – Parijs) zullen dan deels uitvallen. De treinen Amsterdam – Parijs rijden maandag wel gewoon.

Dinsdag (of eigenlijk maandag vanaf 22:00 uur) zijn er acties in de regio Henegouwen / Waals-Brabant. De treinen Amsterdam – Brussel en de stoptrein Roosendaal – Antwerpen zullen naar verwachting wel gewoon rijden. Thalys schrapt dinsdag wel een viertal treinen van en naar Nederland. 

Thalys-reizigers die een treinticket hebben geboekt voor een opgeheven trein kunnen omboeken of hun reis annuleren. De Belgische spoorwegen betreurt de stakingen.