alles over oenbaar vervoer
u bent hier: reizen // treinkaartjes // e-ticket
E-Tickets voor de trein
Op zoek naar een extra goedkoop treinkaartje? Bij onze ticketmodule kan je ook een e-ticket kopen voor NS. Dit treinkaartje wordt geleverd via de NMBS.  en is iets goedkoper dan bij NS zelf. Je kunt gewoon met iDEAL betalen. Je kunt bij onze ticketmodule alleen e-tickets kopen van of naar Amsterdam C, Arnhem, Utrecht C, Rotterdam C of Schiphol.

Onze ticketmodule is een samenwerking met de NMBS (de Belgische spoorwegen), die de bestelling aanneemt en afhandeld. Omdat onze ticketmodule (eigenlijk die van de NMBS) nog vrij onbekend is, beantwoorden we hieronder de meest voorkomende vragen. Reist u op een langer traject? Check dan eerst of de Spoordeelwinkel van NS geen interessante actie heeft. Ook dat zijn e-tickets. 

Voor welke trajecten verkoopt onze ticketmodule treinkaartjes?
Alleen treinkaartjes van of naar Amsterdam Centraal, Schiphol, Arnhem, Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal worden verkocht via NMBS Europe. Op andere routes mag onze partner (NMBS Europe) van NS geen treinkaartjes verkopen. Uiteraard verkoopt NS zelf wel op alle andere trajecten e-tickets.

Is een e-ticket in iedere trein geldig?
Ja. Op de route van uw treinkaartje mag u iedere trein nemen, uitgezonderd Thalys of City Night Line. De trein die u kiest heeft dus verder geen gevolgen voor uw reismogelijkheden binnen Nederland. Tenzij je een verbinding kiest met Thalys, dan is je treinkaartje wel alleen geldig voor de trein die je gekozen hebt. Op je e-ticket (zie afbeelding onderaan) wordt ook geen specifieke trein genoemd. Bij Intercity Direct en ICE kan je ook iedere trein nemen, mits je een treinkaartje hebt met de benodigde toeslag. 

Hoe betaal ik met iDEAL?
Nadat je een trein hebt geselecteerd, kom je in de stap van de betaalwijze. U kiest hier iDEAL. Dit staat in het tweede rijtje. Na de betaling krijg je het treinkaartje per e-mail. Dit moet je vervolgens uitprinten. Pe enkele reis en per persoon print je een e-ticket.

Waarom is het treinkaartje goedkoper dan van NS zelf?
Bij de NMBS betaal je de prijs van een treinkaartje die je een jaar eerder bij NS ook betaalde. Je ontloopt namelijk de inflatieverhoging die NS altijd in januari doorvoert. Dat komt doordat Europese spoorbedrijven al in september treintarieven met elkaar uitwisselen voor het volgende jaar. Omdat de prijsverhoging voor het nieuwe jaar dan nog niet is vastgesteld, geeft NS de tarieven door die op dat moment gelden. Zo doende mag de NMBS iets goedkopere treinkaartjes verkopen. Het verschil is vaak 2 tot 4 procent. Andere Europese bedrijven kunnen dat trouwens ook, maar leveren vaak geen e-tickets. 

Blijft het e-ticket met korting ook bestaan na 9 juli 2014?
Het voltarief e-ticket blijft sowieso bestaan na 9 juli 2014. Het digitale treinkaartje heeft een barcode waarmee zonodig een OV-chipkaart poortje geopend kan worden. De brede OV-chipkaartpoortjes - ook geschikt voor minder validen - kunnen namelijk een barcode lezen. Het e-ticket met korting is inmiddels ook bij NMBS Europe verwijderd. 

Heeft een e-ticket via B-Europe dezelfde geldigheid als een NS-kaartje?
Ja. Net als bij NS is ook het kaartje dat via NMBS Europe geleverd wordt een persoonsgebonden e-ticket. Je moet dus je identiteitskaart meenemen tijdens je treinreis en je moet je eigen treinkaartje uitprinten. Voor ICE en Intercity Direct geldt een toeslag. Maar dat is ook zo met het e-ticket van NS. Het enige verschil is de regeling Geld terug bij Vertraging. Als je vertraging hebt, moet je een verzoek tot terugbetaling indienen bij B-Europe. Die regeling is echter minder ruimhartig dan van NS.

E-ticket van B-Europe / NMBS
Als er geen tijd staat afgebeeld op het e-ticket, dan is het kaartje geldig in alle treinen op dat traject. Uitgezonderd hogesnelheidstreinen. Dit treinkaartje is dus geldig in iedere trein op de route Rotterdam C - Eindhoven. 

Het E-ticket van NS

Adverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol