fbpx

Rover in actie voor behoud trein Arnhem – Tiel

02 sep 2013 13:03

De lokale afdelingen van Rover zijn twee online petities gestart voor behoud van de spoorverbinding Tiel – Arnhem en meer spoor bij station Elst. Vanaf december 2014 dreigt de treindienst te worden ´geknipt´ in Elst. Dit betekent een extra overstap.

De Rover-afdelingen van Arnhem en Nijmegen willen dat er juist bij station Elst ruimte wordt gereserveerd voor toekomstige spooruitbreiding. Tussen Arnhem en Elst rijden 10 tot 12 treinen per uur in elke richting. Bij Elst moeten bovendien treinen uit Tiel invoegen om door te rijden naar Arnhem. Het drukke traject kent veel vertragingen. Om deze drukte het hoofd te bieden zou de verbinding Tiel – Arnhem eind 2014 geknipt worden in Elst waardoor reizigers extra moeten overstappen. Rover ziet daar niets in.

Eerder deze zomer pleitte de ChristenUnie al voor spoorverdubbeling rond Elst. Er waren plannen voor een derde spoor, maar een vierde spoor ontbrak in eerdere plannen. Door die plannen is echter een streep gehaald door de Raad van State, omdat de onderbouwing niet deugde. Nu hoopt zowel Rover als de ChristenUnie dat men kiest voor vier sporen rond station Elst.