fbpx

Storing OV-chipkaart weer verholpen

10 jan 2012 20:00

De technische storing bij het opladen van OV-chipkaarten is voorbij. Reizigers kunnen hun bestellingen weer opladen. "Alles functioneert weer", zegt een woordvoerder van kaartuitgever Trans Link Systems (TLS) dinsdag.

Sinds maandagochtend konden reizigers die saldo of een abonnement hadden aangeschaft die niet bij een oplaadpunt opladen. Wat de oorzaak van de storing is, is niet direct aan te wijzen. "Het kan verschillende oorzaken hebben", aldus de woordvoerder. Er is een onderzoek ingesteld.

Reizigersvereniging Maatschappij voor Beter OV vroeg direct bij TLS om opheldering, en verzocht vervoerders om gedupeerde klanten gratis te laten reizen. Arriva en NS reageerde direct positief op het verzoek, maar vanuit de RET en Connexion bleef het stil. TLS heeft laten weten met vervoerders gaat overleggen of en hoe gedupeerden gecompenseerd gaan worden. Verschillende vervoersbedrijven knepen maandag een oogje dicht en schreven geen boetes uit voor mensen die geen geldig vervoersbewijs hadden.

Arriva reageert in de Telegraaf woedend op het ´geklungel´ van TLS. De streekvervoerder wil de geleden schade gaan claimen bij de kaartuitgever. De woordvoerder snapt de boosheid van de vervoerders. "We hopen er echter samen uit te komen." Het Rotterdamse ov-bedrijf RET gaat alle reizigers die door de storing zijn gedupeerd compenseren, meldt RTV Rijnmond.

Foto: (c)  Kialna Photography