fbpx

TGV Brussel – Zuid-Frankrijk vanaf 29 euro

Bij de Franse spoorwegen is de ticketverkoop geopend tot en met 2 september. Normaal gesproken start de verkoop 3 maanden voor vertrek. Vanwege de zomervakantie heeft Voyages SNCF – de distributeur van de internationale treintickets – die termijn nu tijdelijk opgerekt. Ook voor de TGV´s Brussel – Zuid-Frankrijk is de ticketverkoop nu gestart tot en met 2 september. Tussen Nederland en Brussel geldt de reguliere termijn van 3 maanden.

Volgens de Franse spoorwegen zijn er treintickets tussen Brussel en Zuid-Frankrijk beschikbaar vanaf 29 euro per enkele reis. Deze goedkope TGV-treintickets zijn in de praktijk zeer snel uitverkocht. Wij namen voor de TGV Brussel – Avignon de proef op de som. We konden in juli treintickets vinden vanaf 58 euro per enkele reis. Eind augustus was er nog een aantal treintickets beschikbaar voor het actietarief van 29 euro per enkele reis. Voor de TGV Brussel – Lyon vonden wij treintickets in juli vanaf 47 euro per enkele reis.

Wie eind augustus vanuit Nederland per trein naar Zuid-Frankrijk wil, kan het beste nu alvast de TGV vanuit Brussel reserveren, en op een later moment een aanreisticket kopen tussen Nederland en Brussel. Tot 3 maanden voor vertrek zijn de goedkope treintickets gemakkelijk te vinden dankzij speciale prijskalenders. Treinen verder in de toekomst zijn niet te vinden via de prijskalender. 

Treintickets worden gratis verzonden naar Nederland en België. Wie nog niet zeker weet of hij echt de treintickets wil kopen, krijgt in veel gevallen gratis een optie aangeboden. De goedkope treintickets worden dan één week apart gehouden. Doet u niets, dan vervalt het aanbod weer. Betalen kan bij Voyages SNCF alleen per creditcard.

  • De TGV rijdt vanuit Brussel rechtstreeks naar Lyon, Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. 1x per dag gaat de TGV vervolgens door via Cannes naar Nice. Verder rijden er ook TGV-treinen naar Nimes, Montpellier, Narbonne, Agde, Beziers en Perpignan. Naar Bordeaux rijdt vanuit Brussel geen rechtstreekse TGV meer.