fbpx

Treinacties april 2016: NS-dagkaarten en dagretours

Deze maand (vanaf 11 april) zal naar verwachting Albert Heijn met een goedkoop treinkaartje komen. Het gaat volgens onze bronnen om een NS-dagkaart. Maar er zijn ook andere aanbiedingen deze maand. Zo blijkt Actievandedag opnieuw enkele reizen te verkopen en heeft de Spoordeelwinkel ook een aantal acties. 

1. AH-dagkaart, 16 euro
Vanaf 11 april kun je voor 16 euro een goedkoop treinkaartje kopen bij AH. Daarbij geldt: OP = OP. De reisperiode loopt t/m 19 juni. Je kunt zoals bij alle andere aanbiedingen doordeweeks niet voor 9:00 uur op pas. In het weekend geldt die beperking niet. Check alles over het AH Treinkaartje.

2. Seizoensretour: 3 treinkaartjes voor het weekend voor 33 euro
Ook dit jaar verkoopt NS weer het Seizoensretour. Een mooie aanbieding om in drie seizoenen een reis te maken in het weekend. Voor slechts 33 euro heb je drie treinkaartjes! De verkoopperiode is alleen in april, aldus NS. Dus profiteer zo lang het kan. Hier te bestellen.

3. Dagretour + snack +  frisdrank: 20 euro
Reis op dezelfde dag heen en terug naar één bestemming naar keuze. Doordeweeks mag de reis alleen na 9:00 uur beginnen, in het weekend mag er ook voor 9:00 uur gereisd worden. Op 27 april is dit treinkaartje niet te gebruiken. De aanbieding is alleen in april online te koop. Reizen kan in april en mei. 

4. Treinkaartje + tijdschrift: 21 euro
Wil je onderweg iets te lezen te hebben? Dan is deze aanbieding handig! Bij AKO mag je dan een tijdschrift uitkiezen. En natuurlijk is er ook een treinkaartje inbegrepen. Check voor aankoop nog wel precies de voorwaarden en uit welke tijdschriften je precies keus hebt.

5. Twee Enkele reizen voor 20,50 euro
Eind maart kregen we de melding dat de aanbieding van twee enkele reizen van Actievandedag.nl uitverkocht zou zijn, maar inmiddels hebben meerdere personen gemeld dat de aanbieding weer te koop is. Tot wanneer de actie te koop blijft is onduidelijk. Het gaat om twee enkele reizen naar keuze voor 20,50 euro. Handig als je niet op dezelfde dag heen en terug wilt.

6. Treinkaartje + koffie + gebak: 21 euro 
Heb je behoefte aan een dagretour? Dan is deze actie leuk. Naast een treinkaartje krijg je een voucher voor koffie en gebak bij Doppio. Reizen kan ook hier heel april en mei, uitgezonderd 27 april. Alleen hier te koop. 

7. Dagje Blijdorp: Trein + Blijdorp: 25 euro
De bekendste gorilla van Nederland, Bokito, is 20 jaar geworden. NS viert dit feestje mee en brengt je voordelig met de trein naar Blijdorp. Blijdorp ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal. Voor 25 euro heb je een treinkaartje naar Rotterdam, inclusief toegang tot Blijdorp. Koop hier de aanbieding.

8. De Keukenhof per trein en bus
Toeristen komen van ver om de Keukenhof te bezoeken. Ontdek ook als Nederlander wat de Keukenhof te bieden heeft. Vorig jaar testten wij de aanbieding Trein + Bus + Keukenhof. Zie hier ons verslag. Tickets kopen doe je hier.

9. Dagje Maastricht, Groningen of Rotterdam?
– Vrijthof + Treinkaartje naar Maastricht: 20 euro
– Groningen + Lunch: 18 euro
– Rotterdam + Snack: 21 euro

10. Dagje Antwerpen met gebak: 29 euro
Weg uit Nederland? Dan is een dagje Antwerpen wellicht leuk. Antwerpen is vanuit Nederland rechtstreeks bereikbaar per trein, en met deze aanbieding ook nog eens betaalbaar.

Bij alle aanbiedingen geldt: lees de kleine lettertjes. Meestal mag je doordeweeks alleen na 9.00 uur reizen. In het weekend kan je in de meeste gevallen de hele dag gebruik maken van de trein. Voor Intercity Direct en ICE moet je vaak nog een toeslag betalen. Thalys is altijd uitgesloten van de aanbiedingen. Ook reizen op Koningsdag (27 april) is altijd uitgesloten.