fbpx

Treinverkeer Duitsland vertraagd door sneeuw

Het treinverkeer in Duitsland ondervind aanzienlijke hinder van het winterse weer. Ook de ICE treinen Amsterdam – Frankfurt worden getroffen door het winterweer. Zaterdagavond toonde vooral rond Berlijn werden veel vertraagde treinen gemeld.

Het winterse weer houdt Europa al weken in zijn greep. Dat is ook te merken bij de Duitse spoorwegen. Zaterdagavond hadden veel Intercity´s en ICE´s rond Berlijn een vertraging van 60 tot 120 minuten. Soms liep de vertraging op tot zelfs 180 minuten. Ook regionale treinen liepen vertragingen op van meer dan 60 minuten. Tussen Berlijn en Cottbus hebben enige geheel geen treinen gereden.

ICE Amsterdam – Frankfurt
Net als in Nederland, kampt ook de Duitse spoorwegen met een tekort aan treinen. Daardoor rijden de ICE´s Amsterdam – Frankfurt niet tussen Amsterdam en Emmerich. Er rijdt een vervangende trein met ander materieel. Dit geldt niet alleen voor de zaterdag, maar ook voor de zondag.

Kortere treinen
Tussen Berlijn en Keulen zijn de treinen de helft korter dan normaal. De Duitse Spoorwegen proberen evenals de Nederlandse spoorwegen zo min mogelijk te combineren en splitsen. Daardoor rijden er tussen Bremen en München geen rechtstreekse ICE´s. Tussen Bremen en Hannover rijden pendeltreinen. Ook op andere plaatsen moeten reizigers soms extra overstappen (bijvoorbeeld rond Hamm).