fbpx

Treinverkeer Eindhoven – Weert tot vrijdagmiddag gestremd

Pas in de loop van vrijdagmiddag rijden er weer treinen tussen Eindhoven en Weert. Dat verwacht spoorbeheerder ProRail. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert kwam donderdag stil te liggen, nadat in Maarheeze rond 14.15 uur een trein tegen een vrachtauto botste.

Vijf passagiers en een toeschouwer raakten lichtgewond bij het ongeval. Een aantal gewonden zaten in de trein en kregen glassplinters over zich heen. Ze konden ter plaatse worden behandeld.

De trucker bleef ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur reed voorzichtig over de spoorwegovergang in de Brabantse plaats toen de slagbomen dichtgingen. De truck met oplegger kwam vast te zitten, waarop de bestuurder op de vlucht sloeg. De trein reed vervolgens tegen de vrachtwagen. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.

In een eerste prognose na het ongeval ging ProRail er vanuit dat rond 18:00 uur het treinverkeer hervat zou kunnen worden. Later bleek dat door de schade aan het spoor het treinverkeer donderdag niet meer hervat zou worden. ProRail verwacht nu dat het treinverkeer vrijdagmiddag weer hervat zal kunnen worden. Treinreizigers tussen Eindhoven en Weert moeten wegens het ongeluk rekening houden met een vertraging tot een uur. Ter vervanging van de treinen worden stop- en snelbussen ingezet.