fbpx

Treinverkeer Nederland ontregeld

Maandag is het treinverkeer in geheel Nederland ontregeld. Er rijden maar mondjesmaat stoptreinen. Een overzicht van welke treinen wel rijden ontbrak enige tijd. NS en ProRail geven een negatief reisadvies.

Op alle spoorlijnen tracht de Nederlandse Spoorwegen (NS) samen met ProRail twee treinen per uur te laten rijden. Dat lukt lang niet overal. Informatie welke treinen wel en niet rijden ontbreekt. 
Maandagochtend werd aanvankelijk nog aangegeven welke treinen opgeheven waren en welke treinen wel zouden moeten gaan rijden. Maar aan het einde van de ochtend zouden volgens de actuele vertrektijden op ns.nl en m.ns.nl alle treinen rijden. Dat is geenzins het geval. De gegevens van Traphic zijn actueler. Hier wordt wel aangegeven welke treinen zijn opgeheven.

Bevroren wissels zorgen af en toe voor extra problemen. Bij Rotterdam centraal bijvoorbeeld. Tussen Leiden en Rotterdam rijden twee stoptreinen per uur. Maar door een wisselstoring vielen enkele stoptreinen uit en reden de treinen enige tijd tot Schiedam, in plaats van Rotterdam. 

Ook op andere plekken in het land loopt het treinverkeer vertraging op.

Veolia
Bij Veolia (Nijmegen – Roermond, Maastricht – Heerlen – Kerkrade) rijden de treinen volgens dienstregeling.

Arriva
Bij Arriva rijden de treinen als op zondag.

De aangepaste dienstregeling regio Rotterdam
De aangepaste dienstregeling wordt nauwelijks gecommuniceerd. Op ns.nl staat niet meer dan dat er een aangepaste dienstregeling is. Dat zelfde staat ook aangekondigd op NOS Teletekst. In de regio Rotterdam ziet de dienstregeling er als volgt uit:

  • Twee stoptreinen per uur tussen Rotterdam en Gouda Goverwelle. Voor Utrecht overstappen in Gouda.
  • Twee stoptreinen per uur tussen Rotterdam en Leiden. Voor Den Haag Centraal in Den Haag HS overstappen.
  • Twee stoptreinen per uur tussen Hoek van Holland en Rotterdam.
  • Stoptreindienst Roosendaal – Rotterdam. Reizigers voor Breda en verder stappen te Lage Zwaluwe over. Vanaf Lage Zwaluwe rijdt er een stoptrein naar Eindhoven.

NS International
NS International heeft vandaag eveneens een aangepaste dienstregeling.

  • Benelux treinen (Amsterdam – Brussel) rijden niet
  • Fyra (Amsterdam – Rotterdam) rijdt niet
  • ICE (Amsterdam – Frankfurt) rijdt (waarschijnlijk) niet meer.
  • Thalys rijdt wel, maar met vertraging.

Tips
Als u weet hoe de aangepaste dienstregeling er in uw regio uit ziet: stuur een e-mail naar winterweer@treinreiziger.nl. Foto´s zijn ook welkom.