fbpx

Veolia start met OV-chipkaart in Limburg

20 aug 2010 16:45

De OV-chipkaart kan vanaf nu ook in de bussen van Veolia in Limburg gebruikt worden. In de treinen van Veolia Transport Limburg is het gebruik van de OV-chipkaart vooralsnog niet mogelijk. Veolia hoopt dat vanaf oktober de OV-chipkaart ook geschikt is voor de trein.

De OV-chipkaart apparatuur is kort geleden in de bussen geplaatst. "Met name studenten hebben de afgelopen periode al in- en uitgecheckt. Dat verliep zonder problemen" zegt Veolia-directeur René de Beer.

Strippenkaart
Reizigers kunnen in Limburg voorlopig ook nog terecht met de huidige vervoerbewijzen, zoals strippenkaart en abonnementen. Vanaf een nog nader te bepalen datum zijn strippenkaarten niet meer geldig en kan er enkel nog gereisd worden met de OV-Chipkaart. Het huidige zonesysteem is voor sommige reizigers nadelig, doordat de zonegrens erg ongunstig ligt voor hun reis. Maar er zijn ook reizigers die profiteren van een gunstige zone-indeling. Bij de OV-chipkaart gaan reizigers per kilometer betalen en vervalt dit verschil.

Oktober
Een externe partij is bezig de OV-chipkaart geschikt te maken voor de trein van Veolia. "Ons is aanvankelijk verzekerd dat dit per 1 september in orde zou zijn. Maar dat zal waarschijnlijk niet lukken. We doen nu onze uiterste best om dit in oktober voor elkaar te hebben" zegt De Beer. 
In oktober start een landelijke campagne ter promotie van de OV-chipkaart. In  een aantal provincies wordt de OV-chipkaart dan het enige vervoersbewijs. In de stadsregio Amsterdam en Rotterdam is de OV-chipkaart nu al het enige vervoersbewijs.

Foto: Mark Schilthuizen