fbpx
Foto: Treinreiziger.nl/Stefan Verkerk

Verkoop Thalys naar Disneyland gestart: 300.000 reizigers verwacht

Vanaf vandaag is het mogelijk om een ticket te kopen voor de Thalys Amsterdam – Disneyland. Deze trein gaat vanaf 31 maart 2019 twee maal per dag rijden. Tickets zijn (per enkele reis) verkrijgbaar vanaf € 35 voor volwassenen en vanaf € 15 voor kinderen (t/m 11 jaar).

Treintickets zoeken

300.000 reizigers verwacht

De Disney Thalys eindigt bij station Marne-la-Vallée, tegenover Disneyland Paris. De trein stopt onderweg ook onder andere bij Roissy-Charles de Gaulle, waardoor de nieuwe verbinding ook interessant is voor reizigers die van en naar de Franse luchthaven vliegen. “Met de lancering van deze nieuwe bestemmingen zetten wij onze missie voort: mensen uitnodigen om te reizen, te ontdekken en culturele en economische uitwisselingen te stimuleren. Het is een deur naar nieuwe avonturen die we met veel plezier openen,” legt Bruno Dierickx uit, commercieel directeur bij Thalys. Hij verwacht jaarlijks 300.000 nieuwe reizigers op deze route.

Snel naar Disneyland

In Nederland stopt de trein onderweg ook te Schiphol en Rotterdam. In België stopt de Thalys te Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Vanaf Amsterdam doet de trein er 3 uur en 40 minuten om de eindbestemming te halen. Vanaf Rotterdam duurt de reis naar Disneyland slechts 2 uur 55 minuten. “Maar liefst 11% van de Disneyland Paris bezoekers komt uit de Benelux. Deze nieuwe comfortabele en snelle verbinding, zal dus als ideale reispartner beschouwd worden” stelt Thalys. Ook bij Disneyland zijn ze blij met de nieuwe verbinding. “Dankzij de snelle rechtstreekse verbinding van Amsterdam en Rotterdam naar Disneyland Paris, start de magie voor onze bezoekers al vanaf het moment dat ze ingestapt zijn” reageert Isabelle Willemsens, Country Director van Disneyland Paris.

15 gedachten aan “Verkoop Thalys naar Disneyland gestart: 300.000 reizigers verwacht”

 1. Dominic schreef:

  Kijk, goed nieuws, ik ga hem komend jaar zeker een keertje nemen!

 2. hanzeboog2012 schreef:

  Zien hoe het gaat uitpakken. Vanaf Nederland kun je op vele manieren naar Disneyworld enorm.
  Concurrentie zal enorm zijn voor de Thalys.

  Thalys is in ieder geval het snelste vervoer naar Disneyworld vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Met een reistijd van 3 uur en 38 minuten (te zien op App NS International vanaf 1 – 4 – 2019) ben je vanaf deze drie stations aanzienlijk sneller dan met de auto.

  Het is natuurlijk afwachten wat de tarieven zullen worden. Zijn de tickets goed betaalbaar kan het ‘s zomers wel eens druk worden in de Thalys Amsterdam – Marne la Vallée Chessy.

  1. Johan schreef:

   Disneyworld is en blijft per Thalys onbereikbaar, want dat park ligt in Florida.

   1. hanzeboog2012 schreef:

    Foutje!

   2. dries molenaar schreef:

    Toch zijn ze aardig gevorderd met de HSL in Florida. Komt die wellicht bij Disneyworld?

 3. Frenkel schreef:

  Het is al eens geprobeerd en toen was de verbinding nog geen succes.
  Nu wil Disneyland Paris de komende 10 jaar fors uitbreiden, en ze willen zich ook wat meer op richten op andere doelgroepen dan gezinnen maar het duurt nog even voordat dit resultaat zal opleveren.

  Ik hoop dat ze het dit keer wel volhouden want er is in ieder geval veel potentie.

 4. Bert sitters schreef:

  Wat voor aansluitingen bieden de stations Charles de Gaulle en Marne la Vallee op TGV’s?
  Kan best een interessante overstap zijn in plaats met het gedoe met de metro in Parijs.

  1. hanzeboog2012 schreef:

   Kijk eens voor de aardigheid op de App van NS International/Deutsche Bahn. Zie je dat er veel overstapmogelijkheden zijn naar Zuid Frankrijk. En ook Oost Frankrijk richting Straatsburg

   1. Bert sitters schreef:

    Hoe komt het dat ik daarover niets in de persberichten zie van de Thalys en NS International?
    Lijkt mi
    j een gemiste kans om interessante mogelijkheden op deze nieuwe schakel onder de aandacht te brengen.
    Ook Rijsel bood leuke aansluitingen,zonder metro-gedoe in Parijs, maar dat is ook nooit goed onder de aandacht gebracht.

    1. hanzeboog2012 schreef:

     Rijssel/Lille heeft veel minder te bieden dan Disneyland en Charles de Gaulle. Qua aansluitingen met TGV naar andere delen van Frankrijk zal het verschil vanaf Lille Europe t.o.v. de aansluitingen vanaf Charles de Gaulle/Disneyland niet enorm groot zijn.

   2. dries molenaar schreef:

    Dan zal men vaker moeten rijden. In deze disney-treinen zit je tussen families met (lawaaiige) kinderen. Hoewel dat voor die mensen wel snel begrotelijk zal blijken. Voor de prijs van vier tickets kun je makkelijk met een moderne auto reizen.

 5. Abdelkader ben Amor Hamida schreef:

  reizen naar Brussel met mijn vrouw en dochter.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Gezellig.

 6. Carmen schreef:

  Ideaal zeg!
  In het begin ook 2x naar Disneyland Parijs geweest met de Thalys en daarna genoodzaakt met de bus omdat de Thalys er ineens niet meer rechtstreeks heen ging?Gewoon lekker relaxed weer,fijn hoor.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt inderdaad, tot 2008 reed ie ook rechtstreeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *