fbpx

Webwereld.nl deelt OV-chipkaartlezers uit

16 feb 2011 15:15

Computernieuwssite Webwereld gaat tien RFID-lezers weggeven. Met deze apparaten kunnen OV-chipkaarten illegaal en kosteloos worden opgewaardeerd. De site hoopt met deze actie de mislukking van de kaart verder onder de aandacht brengen en roept minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) op om het project onmiddellijk stop te zetten.

"Trans Link Systems, de NS en het ministerie weigeren nog altijd het fundamentele probleem van de OV-chipkaart onder ogen te zien. Het systeem is incompetent", meldt de site woensdag. "De enig juiste plek voor dit geflopte project is de vuilnisbelt." Om nogmaals te benadrukken hoe eenvoudig het is om de kaart te hacken, verloot Webwereld tien kaartlezers.

TLS, het bedrijf achter de chipkaart, onderzoekt of het stappen kan ondernemen tegen de site. Volgens het bedrijf is het gebruiken van de lezer illegaal. "Of het aanbieden ervan ook strafbaar is, moet nog worden uitgezocht", zegt een woordvoerder woensdag. "Dit keuren wij uiteraard niet goed."

Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *