fbpx

Weer problemen bij treinverkeer Schiphol door rook

Het treinverkeer rond Schiphol ligt maandagmiddag stil vanwege rook in de tunnel. Een deel van het aangrenzende Schiphol Plaza is hierdoor korte tijd ontruimd geweest, maar volgens de veiligheidsregio Kennemerland wordt dit even na 13.30 uur weer vrijgegeven.

De oorzaak van de rook is nog onduidelijk. De melding kwam tegen 13.00 uur binnen. NS waarschuwt voor vertragingen tot een uur en verwacht dat het spoor rond 14.30 uur weer vrijkomt.

Met enige regelmaat wordt het treinverkeer rond Schiphol stilgelegd vanwege rookmeldingen. Dat gebeurde eerder dit jaar bijvoorbeeld op 20 maart, 7 april en 12 mei. Vanwege de regelmatige problemen rond de luchthaven is NS een proef gestart, waarbij reizigers gegarandeerd hun vliegtuig kunnen halen als ze vijf euro betalen en de reisadviezen van NS opvolgen.

In de ochtend waren er voor NS ook al problemen. Dat kwam door een defecte bovenleiding, waardoor er tot zeven uur ´s ochtends geen treinverkeer mogelijk was rond Woerden. Verder hebben er vandaag enige tijd geen treinen gereden rond Den Haag Hollands Spoor, dat kwam door een stroomstoring. Die hinderde het treinverkeer van half elf tot half één.

(c) ANP / Treinreiziger.nl