fbpx

Werkzaamheden in het weekend van 4 en 5 februari

In het weekend van 4 en 5 februari staan, zoals gebruikelijk in weekends, weer een aantal grote werkzaamheden op de planning. De treindienst is het hele weekend aangepast tussen Utrecht en Amersfoort en rond Hoorn.

Utrecht-Amersfoort
Door werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Dolder en Baarn/Amersfoort. Daar rijdt elk kwartier een stopbus. Tussen Utrecht C en Den Dolder rijdt elk kwartier een sprinter.

De intercity´s Rotterdam C/Den Haag C-Groningen/Leeuwarden/Enschede worden omgeleid via Hilversum, met een extra reistijd van twintig minuten voor reizigers Utrecht-Amersfoort en voor reizigers verder een halfuur.

Hoorn
In station Hoorn worden een loopbrug en liften geplaatst, waardoor er daar geen treinen kunnen rijden. Er rijden stopbussen tussen Purmerend Overwhere en Hoorn Kersenboogerd en Heerhugowaard en Hoorn. De intercity Amersfoort Schothorst-Enkhuizen rijdt niet tussen Purmerend Overwhere en Hoorn Kersenboogerd.

ICE International, CityNightLine en Euronight
Deze treinen rijden in het weekend via een andere route door werkzaamheden in Duitsland en stoppen daardoor niet in Arnhem, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf.

Nachtelijke werkzaamheden
Tussen Groningen en Roodeschool/Delftzijl rijden zondagochtend zondagavond deels stopbussen in plaats van treinen. Van Utrecht Centraal naar Rhenen, Nijmegen en Den Bosch worden de laatste treinen zondagsnacht vervangen door bussen.