Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma “Denkend aan Zwitserland” van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert, groeit bij velen de verleiding om zelf de stap te zetten om een treinvakantie naar Zwitserland te realiseren. Ga jij deze zomer op pad met de Glacier Express, Bernina Express en de Gotthard Panorama Express om zelf dit prachtige Alpenland te ontdekken?

Zwitserland staat bekend om zijn efficiënte treinnetwerk met prachtige vergezichten. Wat ons betreft is de mooiste treinreis van Europa de Bernina Express. Maar ook de GoldenPass Express en Glacier Express zijn mooie treinreizen. Deze treinen kronkelen door de Alpen, langs bergmeren en bergdorpjes. Het is een ervaring die je niet kunt krijgen door alleen maar naar een televisiescherm te kijken. Zie ons artikel: 15 mooiste treinreizen van Zwitserland.

Van Janny en André naar Jouw Eigen Avontuur

Terwijl Janny van der Heijden en André van Duin in het programma “Denkend aan Zwitserland” hun avonturen delen, kun je geïnspireerd raken om je eigen Zwitserse reis te plannen. Stel je voor dat je door de straten van Zermatt wandelt, met uitzicht op de iconische Matterhorn, of geniet van de rustige schoonheid van Luzern, met zijn beroemde Kapelbrug en het Vierwoudstrekenmeer?

Zwitserland: Meer dan alleen bergen

Hoewel Zwitserland beroemd is om zijn bergen, heeft het land veel meer te bieden. De steden zijn rijk aan cultuur en geschiedenis. Chur is de oudste stad van het land, en ook Bern heeft een rijke historie. En laten we de Zwitserse keuken niet vergeten, bekend om zijn heerlijke chocolade en kaas. Toch moeten we eerlijk zeggen, vooral de natuur, de bergen en de bergmeren zijn adembenemend. De steden zijn leuk meegenomen, maar zijn niet heel spectaculair. De leukste stad van Zwitserland vinden we zelf Lugano, om vervolgens vanuit daar ook Locarno en Bellinzona te bezoeken. Vanuit Zermatt, Bergün, Chur en Interlaken kun je mooie wandelingen maken.

Van Dromen naar Doen

Het is tijd om van “Denkend aan Zwitserland” over te gaan naar “Reizend naar Zwitserland”. Met de huidige toegankelijkheid van internationale reizen is het bezoeken van Zwitserland realistischer dan ooit. Of je nu een liefhebber bent van natuur, cultuur, geschiedenis of gastronomie, Zwitserland biedt een onvergetelijke ervaring.

Er zijn verschillende aanbieders die compleet verzorgde treinreizen naar Zwitserland aanbieden. Bijvoorbeeld Treinrondreis.nl, maar ook bijvoorbeeld OpReis.nl.

Over het tv-programma Denkend naar Zwitserland

Vanaf zondag 26 november wordt het programma uitgezonden bij Omroep MAX. Janny en André hebben in totaal twee weken door Zwitserland gereisd, maar dat is samengevat in vier afleveringen. Het populaire programma is een vervolg op Denkend aan Holland waarbij Janny van der Heijden en André van Duin per boot door Nederland reisden. Nu dus per trein.

In de eerste aflevering gingen Janny en André per trein naar Zermatt. In de tweede aflevering, die 3 december wordt uitgezonden, gaat de reis verder naar Luzern over de oude Gotthard-spoorlijn. Vanuit Luzern ontdekken ze dat een mooie boottocht op het Vierwoudstrekenmeer mogelijk is, om vervolgens per trein naar de Rigi te gaan, de koningin van de bergen. Later in de serie wordt er gereisd van Andermatt naar Chur en Arosa. Het avontuur eindigt in St. Moritz.

Meer over treinreizen Zwitserland

Gerelateerde berichten

This post was last modified on 5 december 2023 23:14

Share

Recent Posts

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

2 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

3 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

3 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

4 dagen terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

4 dagen terug

Toeslag Intercity Direct met snelheid van streekbus moet weg, vindt Rover

Reizigersvereniging Rover noemt de nieuwe problemen op de hogesnelheidslijn "de zoveelste tegenslag" voor de reiziger.…

4 dagen terug