fbpx

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma “Denkend aan Zwitserland” van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert, groeit bij velen de verleiding om zelf de stap te zetten om een treinvakantie naar Zwitserland te realiseren. Ga jij deze zomer op pad met de Glacier Express, Bernina Express en de Gotthard Panorama Express om zelf dit prachtige Alpenland te ontdekken?

Zwitserland staat bekend om zijn efficiënte treinnetwerk met prachtige vergezichten. Wat ons betreft is de mooiste treinreis van Europa de Bernina Express. Maar ook de GoldenPass Express en Glacier Express zijn mooie treinreizen. Deze treinen kronkelen door de Alpen, langs bergmeren en bergdorpjes. Het is een ervaring die je niet kunt krijgen door alleen maar naar een televisiescherm te kijken. Zie ons artikel: 15 mooiste treinreizen van Zwitserland.

Van Janny en André naar Jouw Eigen Avontuur

Terwijl Janny van der Heijden en André van Duin in het programma “Denkend aan Zwitserland” hun avonturen delen, kun je geïnspireerd raken om je eigen Zwitserse reis te plannen. Stel je voor dat je door de straten van Zermatt wandelt, met uitzicht op de iconische Matterhorn, of geniet van de rustige schoonheid van Luzern, met zijn beroemde Kapelbrug en het Vierwoudstrekenmeer?

Zwitserland: Meer dan alleen bergen

Hoewel Zwitserland beroemd is om zijn bergen, heeft het land veel meer te bieden. De steden zijn rijk aan cultuur en geschiedenis. Chur is de oudste stad van het land, en ook Bern heeft een rijke historie. En laten we de Zwitserse keuken niet vergeten, bekend om zijn heerlijke chocolade en kaas. Toch moeten we eerlijk zeggen, vooral de natuur, de bergen en de bergmeren zijn adembenemend. De steden zijn leuk meegenomen, maar zijn niet heel spectaculair. De leukste stad van Zwitserland vinden we zelf Lugano, om vervolgens vanuit daar ook Locarno en Bellinzona te bezoeken. Vanuit Zermatt, Bergün, Chur en Interlaken kun je mooie wandelingen maken.

Van Dromen naar Doen

Het is tijd om van “Denkend aan Zwitserland” over te gaan naar “Reizend naar Zwitserland”. Met de huidige toegankelijkheid van internationale reizen is het bezoeken van Zwitserland realistischer dan ooit. Of je nu een liefhebber bent van natuur, cultuur, geschiedenis of gastronomie, Zwitserland biedt een onvergetelijke ervaring.

Er zijn verschillende aanbieders die compleet verzorgde treinreizen naar Zwitserland aanbieden. Bijvoorbeeld Treinrondreis.nl, maar ook bijvoorbeeld OpReis.nl.

Over het tv-programma Denkend naar Zwitserland

Vanaf zondag 26 november wordt het programma uitgezonden bij Omroep MAX. Janny en André hebben in totaal twee weken door Zwitserland gereisd, maar dat is samengevat in vier afleveringen. Het populaire programma is een vervolg op Denkend aan Holland waarbij Janny van der Heijden en André van Duin per boot door Nederland reisden. Nu dus per trein.

In de eerste aflevering gingen Janny en André per trein naar Zermatt. In de tweede aflevering, die 3 december wordt uitgezonden, gaat de reis verder naar Luzern over de oude Gotthard-spoorlijn. Vanuit Luzern ontdekken ze dat een mooie boottocht op het Vierwoudstrekenmeer mogelijk is, om vervolgens per trein naar de Rigi te gaan, de koningin van de bergen. Later in de serie wordt er gereisd van Andermatt naar Chur en Arosa. Het avontuur eindigt in St. Moritz.

Meer over treinreizen Zwitserland

Gerelateerde berichten

0 0 stemmen
Artikel waardering
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
7 maanden geleden

Volgens de eerste aflevering stroomt het smeltwater van de Gornergletscher in de Rijn en loopt de Gotthard-basistunnel onder Andermatt door. 🤦

Peter Kleton
7 maanden geleden

Dat eerste verhaal klopt niet over de Rijn, maar ik dacht dat de GBT wel (ongeveer) onder Andermatt door loopt.
Peter

Johan
7 maanden geleden
Antwoord aan  Peter Kleton

De oude Gotthardtunnel loopt onder Andermatt door. De Gotthard-basistunnel ligt daar een kilometer of 12 oostelijker, onder Camischolas, nabij station Sedrun.

Frans E.R. Eekhout
7 maanden geleden

Wat een heerlijke Zwitserland promotie en RailAway gevoel en zo beschreven dat wat landschap betreft ons land maar een hoog pannenkoek gehalte heeft, op het kleine stukje Zuid Limburg dan van Heerlen naar Maastricht na.
Zwitserland, het land van bergen en dalen, daar kun je lyrisch over worden en veel verhalen met het echte Zwitser leven gevoel.

Klaas Hendrik De Jonge
7 maanden geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Kunnen dit volledig beamen
Fantastisch land centraal in Europa en mooie uitvalsbasis
Komen zelf vooral in Wallis sinds zo’n 35 jaar,en hebben aantal jaren terug een chalet laten bouwen.

Dries Molenaar
7 maanden geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

Veel geleuter over eten en die vervelende hond is schijnbaar ook een ster in het gezelschap. Vreemd dat je daar mee het restaurant in mag bij de hygiëne-minnende Zwitsers. Zonder camera erbij zal het wel niet mogen.

Frans E.R. Eekhout
7 maanden geleden

Dan hebt u een mooie vakantie plek gevonden meneer Klaas en nog 15 jaar blijven doen kan men er een jubileum feestje van maken op z’n Zwitsers natuurlijk.
Ooit ging ik per bus vanuit Nice naar Geneve en maakte tijdens het ochtendgloren een mooie foto van de Zwitserse Alpen, maar helaas ben ik die foto al jaren zoek en blijft het beeld in mijn geheugen, het was een prachtig plaatje. Wat ook mooi is om per vliegtuig op Zurich Kloten airport te landen, zo heet die luchthaven nu eenmaal en het landschap erom heen in een mooi zonnetje te zien en als de bergtoppen licht besneeuwd zijn is het vertrek van deze luchthaven een ware lust voor het oog. Gelukkig heb ik van die vlucht nog wel de mooie plaatjes bewaard. Het word tijd dat ik snel weer terug ga om de verloren beelden weer eens vast te leggen met een selfi en een Zwitserse “cheese” foto…

Henriette
7 maanden geleden

Droomreis. Is alleen maar voor een zeer klein publiek geschikt. Ga maar eens rekenen wat dit kost.

Ana Araos Millan
7 maanden geleden

Leuke ervaring voor Jenny en Andre, interessant programma voor deze koude en depressieve dagen. Ooit zal mijn droom werkelijkheid worden.Ik hou van reizen met de trein. Bedankt en succes 🇨🇱🇳🇱🍀

Arno de jager
7 maanden geleden

Mooi programma heel mooi land vanaf 1995 tot2005elk jaar op vakantie geweest maar is nu voor Jan modaal veel te duur geworden en het lijkt of Zwitserse ook steeds stugger worden het draait net als overal alleen nog maar om geld maar het blijft een prachtig land

ton jonker
7 maanden geleden

In juni verbleef ik in een prima airbnb voor minder dan 50 euro per nacht en reisde op regionale dagkaarten varierend van 30 tot 50 euro, in een 5-sterrenhotel doe je je ogen ook dicht en in een GlacierExpress verandert het landschap niet, er zijn echt wel mogelijkheden om voor een redelijke prijs door Zwitserland te reizen