fbpx
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Extra treinen vanwege Nijmeegse Vierdaagse

16 jul 2018 10:30

NS en Arriva zetten vanwege de Nijmeegse Vierdaagse zoals ieder jaar extra treinen in. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli zet NS extra (nacht)treinen in op de trajecten Zwolle – Arnhem – Nijmegen, Utrecht – Arnhem – Nijmegen en ’s-Hertogenbosch – Nijmegen. Daarnaast zet ook Arriva extra treinen in tussen Arnhem en Doetinchem en tussen Nijmegen en Venray (- Venlo). Op 19 en 20 juli rijden er bovendien extra nachttreinen tussen Elst en Tiel.

De extra (nacht)treinen zijn verwerkt in de reisplanner. Daarnaast rijden er in de regio ook extra bussen. Busbedrijf Breng laat een speciale vroegbus rijden om wandelaars op tijd aan de start te brengen. Deze vroegbus in de nachtelijke uren is alleen toegankelijk voor lopers die een Blarenpas hebben. Voor de feestvierders rijden er andere nachtbussen. Er is geen OV-chipkaart nodig om een kaartje te kopen, maar in de bus kan niet met contant geld worden afgerekend.

Politie en gemeente raden dringend aan het openbaar vervoer te gebruiken, want in en rond Nijmegen loopt het autoverkeer in de Vierdaagseweek elke dag vast. Bovendien gelden er elke dag andere afzettingen en omleidingen in de wijde regio. Ook de spoorvervoerders verwachten grote drukte. Daarom roepen NS en Arriva op om vooraf een treinkaartje te kopen. Via internet is met 20 procent korting een Vierdaagseretour te koop.

Op vrijdag 20 juli geldt er rondom Nijmegen een aangepaste dienstregeling. Tussen Arnhem en Nijmegen rijden er die dag pendeltreinen. Doorgaande reizigers moeten rekening houden met een extra overstap. De aangepaste dienstregeling is gebruikelijk op de dag van de Vierdaagsefeesten.

© Treinreiziger.nl / ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *