fbpx

GoldenPass Express zonder reservering, kan dat?

24 jan 2024 23:19

Sinds 2023 rijdt er een directe trein tussen Interlaken en Montreux. Dit is de GoldenPass Express. Reserveren voor deze trein is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Voor de Prestige klasse is reserveren wél verplicht. De GoldenPass Express rijdt vier keer per dag. De reistijd bedraagt 3 à 3,5 uur.

Reserveren aanbevolen

Voor de uurlijkse trein Montreux – Zweisimmen en Zweisimmen – Spiez – Bern is reserveren niet nodig. Deze treinen worden ook gebruikt door de lokale bevolking. De GoldenPass Express is gericht op toeristen. De vraag is het grootst bij de trein die rond 9:00 uur uit Interlaken richting Montreux vertrekt. Maar in het algemeen geldt dat voor de GoldenPass reserveren aanbevolen wordt.

Wil je een luxe ervaring? Kies dan voor de Prestige klasse. Je hebt een regulier eerste klas ticket nodig, zoals een Interrail Pass, en daarbovenop een reservering. De reservering voor de Prestige Klasse bedraagt ongeveer 50 euro per persoon. In de 1e en 2e klasse kost een reservering ongeveer 25 euro per persoon.

Uurlijkse trein Montreux – Zweisimmen

Wil je de reserveringskosten uitsparen? Neem dan de reguliere treinen. Leuk is dat er tussen Montreux en Zweisimmen ook een replica rijdt van een oude trein. Voor die trein is reserveren niet nodig. De reguliere treinen werden voordat de GoldenPass Express reed aangeprezen als panoramatrein.

De route van de GoldenPass Express is echt de moeite waard. Daarnaast is het bijzonder dat de trein van spoorbreedte wisselt. Het is de eerste trein ter wereld die zowel op smalspoor als normaalspoor kan rijden. Daarmee behoort de GoldenPass Express met de Bernina Express en de Glacier Express tot de premium panoramatreinen van Zwitserland. Lees meer over de GoldenPass Express of kijk in onze rubriek Treinreizen Zwitserland.

Vragen over de GoldenPass Express

Foto’s van de GoldenPass Express

De Prestige klasse

2e klasse