fbpx

GVB vult tramrails met schuimrubber wegens Giro d’Italia

06 mei 2010 15:36

Van zaterdag 8 mei tot en met maandag 10 mei vindt de Giro d’Italia plaats in Amsterdam. Om wielrenners veilig over het parcours te leiden, wordt zo’n 650 meter tramrails opgevuld met een hard soort schuimrubber. Ook past GVB op deze dagen tramroutes aan.

Het opvullen van de tramrails gebeurt ter hoogte van de Vijzelgracht, Ceintuurbaan, Apollolaan en de Olympiaweg. Dit voorkomt dat wielrenners met hun banden klem komen te zitten in de tramrails.

Bereikbaarheid
De Giro d‘Italia start op zaterdag 8 mei op het Museumplein met een individuele tijdrit. Zondag 9 mei koerst het peloton vanaf het Museumplein naar de finish in Utrecht en maandag 10 mei start de etappe op de Zuidas. Hierna gaat de ‘corsa rossa’ verder in Italië. GVB moet met name op 8 mei ruim baan maken voor de wielrenners.

Aanpassingen
Op zaterdag 8 mei geldt voor de hele dag een apart tramnet. Tram 1, 13, 17 en 26 rijden de normale route. Tram 2, 4, 5, 9 en 14 rijden om of ingekort, tram 16, 24 en 25 rijden niet. Daarnaast zijn er twee gecombineerde tramlijnen, tram 3 en 10 en tram 7 en 12. Ook de bussen rijden aangepaste routes. Voor 9 en 10 mei geldt dat er op bepaalde tijden enkele omleidingen en inkortingen zijn. Voor meer informatie over bereikbaarheid tijdens de Giro D’Italia kijk op www.gvb.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *