fbpx

Live entertainment op roze stations tijdens Giro d’Italia

06 mei 2010 18:25

Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 mei gaat de Giro d’Italia door Nederland. Wielerliefhebbers die de ronde live gaan bekijken, komen op het station al in de stemming van de Giro. Op diverse stations wordt live-entertainment aangeboden. Om reizigers goed te vervoeren naar de Giro d´Italia maken sommige treinen een extra stop te Breukelen en Vleuten.

De stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Roosendaal en Middelburg zijn aangekleed in de sfeer van de wielerronde. Op sommige van deze stations biedt NS eveneens live-entertainment.

Startsein
Op zaterdag 8 mei start de Giro met de proloog in Amsterdam. Om 13.00 uur zal op station Amsterdam Centraal wethouder van Kunst, Cultuur en Sport Carolien Gehrels met Yair da Costa, de enige ‘Rondemister’, als eerste het erepodium betreden en daarmee het startsein geven voor de activiteiten.

Wielerkoor
De stations zijn de toegangspoorten naar de start en de finish van de Giro en worden voorzien van grote roze bollen. Op de etappedag staat op deze stations een erepodium waar reizigers en wielerliefhebbers zich in vol ornaat als trotse drager van de roze leiderstrui of als ‘rondemiss’ kunnen laten fotograferen geflankeerd door een echte ‘rondemiss’. Een a capella wielerkoor zorgt voor de muzikale omlijsting.

Amsterdam
Bezoekers voor de Giro worden nadrukkelijk geadviseert te reizen per trein. De Amsterdamse binnenstad is tijdens de wielerronde slecht of niet bereikbaar met de auto. Wielerliefhebbers worden geadviseert per trein naar Amsterdam Centraal of Amsterdam Zuid te reizen. Binnen Amsterdam rijden de tram overigens via een aangepaste dienstregeling.

Utrecht
De binnenstad van Utrecht is op zondag 9 mei vanaf 14.30 uur afgesloten voor alle verkeer. De finish ligt op vijf minuten lopen vanaf Utrecht Centraal. NS rijdt extra lange treinen naar en van Utrecht Centraal. De Intercity´s Leiden Centraal – Utrecht Centraal v.v. stoppen extra in Vleuten. De Intercity´s Schiphol – Nijmegen v.v. stoppen extra in Breukelen.