fbpx

NS rijdt meer treinen tussen Zwolle en Leeuwarden vanaf 2013

NS gaat vanaf 2013 stapsgewijs meer treinen rijden tussen Zwolle en Leeuwarden. Al jaren wordt er gesproken over deze frequentieverhoging, die ook tussen Zwolle en Groningen wordt doorgevoerd vanaf volgend jaar.

Eerste stap
De eerste stap wordt gezet in dienstregeling 2013, vanaf 9 december 2012. Dan worden de bestaande Sprinters Leeuwarden – Wolvega verlengd naar Meppel. In Meppel wordt er aansluiting geboden op de trein naar Zwolle. 

Tweede stap
Een jaar later rijdt de trein Leeuwarden – Wolvega niet alleen door naar Meppel, maar rijdt de trein ook buiten de spits, tot en met 20:00 uur in de avond.

Derde stap
Vanaf 2017 wordt het aantal treinen verder uitgebreid: de sprinter Leeuwarden – Meppel gaat dan twee keer per uur rijden. De twee intercity´s die ieder uur van en naar Leeuwarden rijden, zullen vanaf dat moment alleen nog stoppen in Meppel, Steenwijk en Heerenveen. Die stations hebben dan tweemaal per uur een IC-verbinding en tweemaal per uur een Sprinter-verbinding per richting. Andere stations op de lijn hebben alleen de Sprinter.

Vierde stap
De vierde stap vindt plaats in 2021, wanneer de Sprinters Leeuwarden – Meppel door gaan rijden van en naar Zwolle, zodat de overstap in Meppel vervalt. Hiervoor zijn nog wel verbeteringen van het spoor tussen Meppel en Zwolle nodig, zodat het de extra treinen aankan.

Treinreiziger.nl