fbpx

Syntus gaat streekbussen regio Utrecht rijden

14 jul 2015 16:12

Syntus gaat vanaf 11 december 2016 de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort rijden. Syntus zal gaan rijden met milieuvriendelijke bussen, die allemaal uitgerust zijn met wifi, stopcontacten en USB-poorten. Alle kernen in het gebied die nu een busverbinding hebben, zullen ook met Syntus een busverbinding houden. Dit is de uitkomst van de aanbesteding voor het busvervoer van de provincie Utrecht.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof van mobiliteit: “Door de buslijnen meer uit te strekken over het gebied en sneller en vaker te laten rijden is Syntus er heel goed in geslaagd het busvervoer goed op pijl te houden.”

De nieuwe concessie loopt tot eind 2023, maar ieder jaar dient de vervoerder een nieuw vervoersplan te maken. Arriva, Connexxion en EBS deden ook met de aanbesteding mee maar hebben verloren. Syntus won vorige maand ook al de treinconcessie van de provincie Overijssel, daaronder valt de treindienst Zwolle – Kampen en Zwolle – Enschede. Op dit moment verzorgt Connexxion nog de bussen in de provincie Utrecht.

Volgens de provincie Utrecht gaat Syntus straks een aantal toeristische trekpleisters beter bedienen. Daarmee doelt de provincie op het Henschotermeer en het Nationaal Militair Museum. "Syntus gaat meer dienstregelingsuren maken dan Connexxion nu doet" zegt woordvoerster Kato Marijs van de provincie Utrecht. Vooral lijnen met veel reizigers zullen daarvan profiteren. Welke lijnen er precies op vooruit gaan wil de provincie nog niet bekend maken. "Dat zullen we over zes weken doen als de bezwaartermijn voorbij is". Nu kunnen andere vervoerders nog bezwaar maken tegen de gunning.

In kleine dorpen mocht de bus verdwijnen als er in de spits gemiddeld minder dan 6 reizigers met de bus zouden gaan. "Maar Syntus heeft toch een dienstregeling gevonden waar ook de kleine dorpskernen een bus behouden. Het kan wel zijn dan een gewone bus wordt vervangen door een buurtbus" legt Marijs uit.

Syntus directeur Cees Anker is enorm blij dat zijn bedrijf weer een concessie heeft weten te winnen. Anker benadrukt het volste vertrouwen te hebben in de implementatie van deze concessie. Volgens de directeur neemt Syntus de reiziger als uitgangspunt.

Foto: Connexxion-bus te Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *