Thalys: 1x per dag naar Parijs

Hogesnelheidstrein Thalys verlaagt de frequentie tussen Amsterdam en Parijs naar één trein per dag. Normaal gesproken rijden er circa tien treinen per dag, maar al sinds maart is die frequentie naar beneden bijgesteld.

70% minder omzet

Frankrijk en België hebben afgelopen week een lockdown afgekondigd. Nederland roept op om niet naar het buitenland te gaan voor vakantie of familiebezoek. Daarmee valt de vervoersvraag vrijwel volledig weg. “Thalys doorstaat momenteel de zwaarste crisis in zijn geschiedenis en verwacht een omzetdaling van 70% in 2020. Het aanhoudende coronavirus en nieuwe verstrekkende maatregelen van de verschillende overheden in de landen waarin Thalys actief is, dwingen ons de dienstregeling verder aan te passen.” legt Thalys woordvoerder Mattias Baertsoen uit.

Frequentie

Vanaf zaterdag 7 november tot en met 12 december biedt Thalys voor de Nederlandse markt nog één dagelijkse rechtstreekse heen en terug verbinding aan tussen Amsterdam en Parijs (met stops in Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel) en verder één dagelijkse heen en terug verbinding tussen Brussel en Parijs. “We stoppen in deze periode ook met onze cateringservice aan boord in Premium en sluiten onze Thalys Welcome Bar. Onze lounges in Brussel en Parijs zullen eveneens gesloten zijn” zegt het bedrijf in een verklaring.

In het voorjaar verdween ook de directe trein tussen Amsterdam en Parijs. Thalys reed weliswaar tussen Amsterdam – Brussel en ook tussen Brussel – Parijs, maar doordat de treinen niet op elkaar aansloten was de reis niet op één dag (met Thalys) te maken. In de zomer werd het aantal verbindingen geleidelijk uitgebreid. In oktober moest de frequentie ook al verlaagd worden, toen naar drie keer per dag. Nu wordt de frequentie dus verder verlaagd.

Fusie en renovatie

Thalys kondigde in 2019 aan om de komende jaren fors te willen groeien. Samen met Eurostar wordt gemikt om het aantal reizigers tot 2030 te verdubbelen. Door de coronacrisis is de vraag of dat nog steeds een reële ambitie is. Toch zijn de plannen voor de fusie tussen Thalys en Eurostar niet van de baan. Volgend jaar moet de fusie gerealiseerd worden, vertelde Thalys topman Bertrand Gosselin eerder al aan Business Traveller.

Ook de in 2018 aangekondigde renovatie van de Thalys treinstellen gaat door. De bedoeling was dat dit jaar de treinen al in de reizigersdienst zouden rijden, en het vervoer van fietsen mogelijk zou worden. Door corona heeft de renovatie echter wel vertraging opgelopen. Daardoor wordt het eerste gerenoveerde treinstel pas volgend jaar verwacht.

Thalys & Parijs nieuws

This post was last modified on 10 december 2020 11:59

Share
Tags: Thalys

Recent Posts

Nog geen ov-chipkaart mogelijk in België bij start Drielandentrein, Arriva werkt aan oplossing

Vanaf 9 juni verbindt de Drielandentrein van Arriva na jarenlange voorbereiding behalve Maastricht en Aken…

5 uur terug

Hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn vanwege defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn.…

3 dagen terug

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

7 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

2 weken terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

3 weken terug