fbpx

Thalys start (beperkt) met directe trein naar Disneyland Parijs

Vanaf 18 maart 2022 gaat hogesnelheidstrein Thalys weer rechtstreeks naar Marne la Vallée rijden, het station bij Disneyland Parijs. Dat bevestigt een woordvoerder van de vervoerder. Voorlopig gaat het slechts om twee treinen per week.

Dienstregeling

De dienstregeling van de verbinding is al in de internationale reisplanner te vinden. Vanuit Nederland zal de trein vrijdagochtend en zaterdagochtend gaan vertrekken. Op zaterdagavond en zondagmiddag rijdt de trein vanuit Disneyland weer terug naar Nederland. De verkoop van de verbinding zal op 1 december van start gaan.

De trein naar Disneyland Parijs start in Amsterdam, en stopt vervolgens te Schiphol en Rotterdam. In België wordt Antwerpen Centraal en Brussel Zuid aangedaan. De trein eindigt in Marne la Vallée-Chessy, maar stopt ook bij de grootste luchthaven van de Franse hoofdstad: Charles de Gaulle.

De trein vertrekt vrijdags om 7:15 uur vanuit Amsterdam, Zaterdags zelfs een half uur eerder. De reistijd naar Disneyland bedraagt 3 uur en 38 minuten. De trein komt vrijdags dus om 10:53 uur aan in het eindstation, en zaterdags al om 10:23 uur. Een dagje Disneyland behoort zaterdags ook tot de mogelijkheden, want om 20:04 uur vertrekt de trein weer vanuit Marne la Vallée-Chessy. Zondag vertrekt de trein vier uur eerder, om 16:04 uur.

Verkoop treintickets

De trein naar Disneyland Parijs werd geïntroduceerd in 2019. Destijds reed de trein twee keer per dag. Vanwege de coronapandemie werd de trein in maart 2020 gestaakt. Na een onderbreking van twee jaar keert de trein nu dus op beperkte schaal terug.

Tickets zullen zoals gemeld vanaf 1 december verkrijgbaar zijn. Dan start de verkoop voor de periode 18 maart t/m 16 juli 2022. Tickets zullen verkrijgbaar zijn via NS International en Thalys.com.

In beeld: de eerste Thalys naar Disneyland in 2019

Gerelateerde berichten

0 0 stemmen
Artikel waardering
25 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DriesO
2 jaren geleden

Is (of was er in het verleden) een vluchtnummer bij KLM/Air France zodat deze trein naadloos als verlengstuk kyvan een vlucht op één van beide internationale luchthavens kan geboekt worden?

Joost
2 jaren geleden
Antwoord aan  DriesO

Volgens mij nooit. Thalys is gestopt met rijden naar CDG toen de Franse TGVs van/naar Brussel werden uitgebreid. Later is er dan de Disney Thalys er voor teruggekomen.

Air France(/KLM) verkoopt wel tickets Brussel Zuid(ZYR)-CDG, met de TGV. Het is best druk ‘s ochtends rond 7-8u bij de Air France check-in balies op Brussel Zuid, staan meestal 20-50 mensen.

Joost
2 jaren geleden

Vanuit Brussel is het Air France systeem véél interessanter dan dat van KLM. Bij KLM moet je op Schiphol altijd via de incheckbalie om je treinkaartje te tonen, om fraude te voorkomen. Dat is zwaar irritant en kost veel tijd. Ik heb er wel eens een vlucht door gemist.

Air France laat je in Brussel-Zuid inchecken en de bagage gaat in een soort container mee in de trein en in Parijs direct het sorteersysteem in. Op CDG is het station dan alleen weer verder van de terminal, afhankelijk van je vlucht, maar dat is een stuk relaxter zonder bagage. Je kunt dus ook een strakkere aansluitng plannen dan op Schiphol (1-1,5u vantevoren). Andersom moet je op CDG wel overigens zelf je bagage meenemen naar de trein terug naar Brussel. Tenminste een paar jaar geleden, toen ik nog vloog.
Ik denk dat KLM het “Franse” systeem niet kan invoeren omdat zowel de Thalys en IC op allerlei andere stations stoppen. De TGV’s waar ze tickets op aanbieden zijn altijd de non-stop treinen tussen Brussel-Zuid en CDG.

DriesO
2 jaren geleden

Ik zag ondertussen dat Accesrail.com (met 1 letter “s”) een virtuele vliegmaatschappij is met code 9B,
die bij ons onder andere treinreizen op de Thalys, Beneluxtrein en ICE Brussel – Frankfurt-luchthaven verkoopt.
Ook in Londen-Heathrow, Duitsland, Oostenrijk en heel wat andere landen zijn ze actief.
Bij Frankrijk staat er “coming soon”.

Op hun pagina staat bij de Thalys dat die tot nader order niet rijdt naar Parijs-Charles-de-Gaulle, dus ik veronderstel dat ze die straks gewoon weer aanbieden in de boekingsprogramma’s van de luchtvaartsector.

https://accesrail.com/products/thalys-netherlands-belgium/

DriesO
2 jaren geleden

Behalve dat AccesRail die 3 treinen onder hun eigen code aanbiedt, is de samenwerking met KLM blijkbaar inderdaad beperkt tot de twee bestemmingen Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid.

“Thalys is also sold via Code Share with KLM between Brussels/Antwerp and Amsterdam Schiphol. These 9B services are shown as KLM flight numbers, where the PNR must contain both the 9B & KLM segment.”

Maar had ik deze week niet ergens gelezen dat KLM in de toekomst ZES aansluitingen met de (internationale) trein wil aanbieden?
Welke zouden die zijn? CDG ligt voor de hand. En de drie andere?

DriesO
2 jaren geleden

De zes treinbestemmingen die in het nieuwe actieplan van KLM staan om aantrekkelijker te maken voor de vliegreiziger:
Brussel, Parijs, Londen, Frankfurt, Düsseldorf en Berlijn

“De partijen kijken ook nog naar mogelijkheden voor extra stops op Schiphol van de treinen van en naar Londen en vanuit Duitsland, en hoe bagage het beste vanuit het vliegtuig naar de trein kan worden gebracht”

https://www.businessinsider.nl/klm-korte-afstand-vliegtuig-alternatief-trein-schiphol/

DriesO
2 jaren geleden

Correctie: blijkbaar is dat actieplan al van vorig jaar.
Bovendien ben ik niet zo zeker dat KLM echt zes bestemmingen wil, want het is een gezamenlijk plan van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Schiphol, ProRail, de NS en KLM.

Hanzeboog2012
2 jaren geleden

Nog een beperkte frequentie. Waarschijnlijk wil SNCF eerst goed of alles goed gaat. En in deze tijd is het afwachten hoe het aantal besmettingen met Covid zijn.

Andy
2 jaren geleden

Beste redactie,

Er staat een fout in de tekst. Op vrijdag zal de Thalys vertekken om 06h45 (als 9914) uit Amsterdam en komt om 10h23 aan en zal om 12h04 ( als 9939) terug vertrekken vanuit Marne tot aan Brussel. Op zaterdag vertrekt Thalys om 07h15 (als 9916) uit Amsterdam en komt om 11h00 aan in Marne en keert terug om 16h04 (als 9963) op zaterdag tot aan Amsterdam. Op zondag rijdt de Thalys om 20h04 (als 9985) terug vanuit Marne en zal om 23h44 aankomen in Amsterdam.

Andy
2 jaren geleden

Op het document van Thalys zelf dat ik hier heb)
Dat kan ik hier helaas niet plaatsen in dit bericht.

Andy
2 jaren geleden

Bij Thalys kan dit nog niet staan aangegeven. Pas vanaf komende zondag komt deze dienstregeling in de boekingssite beschikbaar. We komen er vanzelf achter. Ik baseer mijn info op het Thalys document dat ze zelf vanmorgen hebben vrijgegeven waar deze tijden en ritnummers bij staan vermeld per 18 maart 2022. Maar zoals al aangegeven kan ik die helaas niet mee uploaden in dit berichtje) Wellicht kan ik je deze toe sturen via een manier?

DriesO
2 jaren geleden
Antwoord aan  Andy

Ik kijk ook eens en bij de treinplanner van de SNCF zie ik de tijden van Hildebrand:

https://nl.oui.sncf/nl/

Hildebrand (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Andy

Je mag het mailen hoor, hildebrand at treinreiziger.nl. Ik ben wel benieuwd, en 1 december weten we het zeker.

Messi
2 jaren geleden

Waarom geen Disneyland Paris als naam van het station?
Tenminste op Amsterdam Centraal

DriesO
2 jaren geleden
Antwoord aan  Messi

Om dezelfde reden dat je de naam van station Antwerpen-Centraal ook niet vervangt door “Zoo”.

Dit station ligt daar niet voor het pretpark alleen.

Marne-la-Vallée zelf is een “Nieuwe Stad”, en telt 318 000 inwoners, wat op zich genoeg is om een TGV-halte te verdienen met haar eigen naam…

Het is een overstapstation tussen hogesnelheidstreinen naar de meeste regio’s in Frankrijk (reizigers die niet in Parijs-centrum moeten zijn).
Ook voor Nederlandse, Belgische en Britse toeristen naar het zuiden en het westen van Frankrijk, al beseffen die dat nog niet.

Als er één centrale “HUB” kan zijn in het Franse web van hogesnelheidstreinen, dan is het, na het naburige Charles-de-Gaulle, dit station.

Het is ook een overstapstation van de Parijse voorstadstrein RER en vele buslijnen op de TGV.

DriesO
2 jaren geleden

Akkoord dat die naam in het hoofd van de gemiddelde Nederlander en Belg wervender zou zijn, maar Disneyland zal dan wel veel mogen betalen voor zo’n reclame.

Een echte hub maakt de SNCF er op dit moment inderdaad niet van (vandaar mijn formulering “Als er één centrale “HUB” kan zijn”).
Ik hoop dat de SNCF nog eens het licht ziet.

Maar zelfs met een overstaptijd van 1u07, lijkt het voor mij, op die zaterdagen en zondagen dat hij opnieuw rijdt, wel het ideale overstapstation naar Nantes en La Rochelle voor onze zomervakantie.

bert sitters
2 jaren geleden

@DriesO.
Niet teveel aan de grote klok hangen, anders wordt het zo druk in de trein.
Nantes is een leuke stedenbestemming.
La Rochelle ook met een combinatie met Rochefort met het Arsenal, Ile de Re, Ile-d-Aix en Ile d’Oleron.

bert sitters
2 jaren geleden

Station Zaandijk heeft de toevoeging “Zaanse Schans” gekregen en Amsterdam Bijlmer “ArenA”.
Frankrijk kent wel het station “Futuroscope”.

treingraag
2 jaren geleden

Is het Thalys of Eurostar straks?

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  treingraag

Het is in maart nog de Thalys, het wordt inderdaad de Eurostar.

Marja
1 jaar geleden

Kan ik op 6 november en terug op 8 november met de thays naar eurodisney Parijs voor 2 personen boeken en wat zijn de kosten?