youtube treinreiziger zoeken zoeken

België per trein – Belgische spoorwegen NMBS

België is vanuit Nederland goed per trein bereikbaar. Vanuit Nederland rijdt de benelux ieder uur naar Brussel. Verder stopt ook de Thalys naar Parijs in Antwerpen en Brussel. Vanuit Maastricht  rijdt er op werkdagen overdag ieder uur een trein naar Luik. Tot slot rijdt er vanaf Roosendaal ieder uur een stoptrein naar Antwerpen. Treintickets naar België zijn via NMBS Europe, NS InternationalTGV Europe verkrijgbaar.

Zoek treinkaartjes

Goedkope treinkaartjes naar België.
Je kunt bij NS International of NMBS Europe natuurlijk een direct ticket kopen. Maar in veel gevallen kun je geld besparen door je treinreis gesplitst te kopen. In onze prijsvergelijker vind je het goedkoopste naar Roosendaal. (Kies voor een enkele reis als je niet op dezelfde dag heen en weer reist.) Vanaf Roosendaal (en Maastricht) verkoopt NMBS Europe extra voordelige tickets naar iedere Belgische bestemming. Op deze manier kun je vaak eenvoudig meerdere euro’s per enkele reis en per persoon besparen. Bij een retourtje bij twee personen kan het prijsverschil flink oplopen. Wil je een weekendje met de trein naar België? Dan kun je voordelig reizen met het weekendretour. In dit geval hoef je niet te splitsen.

Treinen naar België
De Nederlandse Spoorwegen (NS) en de Belgische spoorwegen (NMBS) werken samen. De twee spoorwegmaatschappijen bieden gezamenlijk de volgende treinen aan:

 • Trein Amsterdam – Brussel.  Tot december 2017 stopt deze trein in elk geval te Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Roosendaal. Na december 2017 gaat deze trein naar België vermoedelijk niet meer te Den Haag HS, Dordrecht en Roosendaal maar wel te Breda. Deze treinverbinding rijdt 16x per dag.
 • Stoptrein Roosendaal – Antwerpen, rijdt ieder uur.
 • Stoptrein Maastricht – Luik, deze trein rijdt ieder uur
 • Thalys Amsterdam – Brussel – Parijs

Reizen per trein in België
De Belgische Spoorwegen laten frequent treinen rijden. Vanuit alle delen van België rijden er treinen naar Brussel. Alhoewel treinkaartjes in België de laatste jaren fors duurder worden, is de trein in België nog steeds vrij goedkoop. In verhouding zijn de treinkaartjes van de Belgische Spoorwegen (NMBS) goedkoper dan van de Nederlandse Spoorwegen. Informatie over de tarieven van de NMBS zijn te vinden op deze pagina.
De kans op vertraging is in België iets groter dan in Nederland. Echter, ook in België is er een compensatie regeling bij vertraging, alhoewel deze niet zo soepel is als in Nederland. Weten of de trein in België op tijd is? Kijk op www.railtime.be.
Treintijden in België zijn te vinden via de Internationale Treinplanner. Check ook altijd de website van de Belgische spoorwegen: www.nmbs.be.

Belgische Bestemmingen:

 • Antwerpen: vanuit Amsterdam rechtstreeks bereikbaar.
 • Brussel: zowel uit de richting Rotterdam als Maastricht rechtstreeks bereikbaar.
 • Brugge: vanuit de richting Rotterdam tenminste overstappen in Antwerpen. Tijd winnen? dan ook overstappen in Gent.
 • Gent: vanuit de richting Rotterdam overstappen in Antwerpen
 • Luik: vanuit Maastricht rechtstreeks. Vanuit Amsterdam overstappen in Maastricht.
 • Mechelen: vanuit de richting Rotterdam rechtstreeks bereikbaar.
 • Namen / Namur: overstappen in Brussel Zuid.
 • Oostende: vanuit de richting Rotterdam tenminste overstappen in Antwerpen. Tijd winnen? dan ook overstappen in Gent en Brugge.

Handige informatie