fbpx
Beeld: (c) SNCF

Budget TGV Ouigo: de low-cost trein

De Franse Spoorwegen (SNCF) gaan de concurrentie aan met low cost-airlines. Ouigo moet hét antwoord zijn. De budget TGV rijdt vanaf Parijs naar Zuid-Frankrijk en vanaf de Frans-Belgische grens (Tourcoing) via Le Mans naar Nantes en Rennes. Er zijn soms al treinkaartjes vanaf 10 euro! En kinderen kunnen mee voor 5 euro.

De budget TGV werkt anders dan een reguliere trein. Zo vertrekken de treinen richting Zuid-Frankrijk in Parijs aan de rand van de stad, vanaf station Marne la Vallée (Disneyland Parijs). Met Ouigo moet je bovendien minimaal 30 minuten voor vertrek aanwezig zijn. En er zijn eisen omtrent de bagage: één handbagage en één handtas is inbegrepen. Extra bagage of grotere bagage dan de standaard maat kost tijdens het boeken 5 euro tijdens het boeken, 10 euro nadien, en 20 euro op het station. Tickets zijn te koop op Ouigo.com (Frans), of op SNCF-Voyages (Nederlands). Zoek echter wel vanaf Marne la Vallée. In de resultaten staan dan alle treinen Ouigo, maar ook de reguliere Franse TGV-treinen.

Zoek bij SNCF Voyages

Budget TGV Ouigo heeft één klasse en geen restauratierijtuig. Voor kinderen geldt een vast tarief van 5 euro. Voor volwassenen zijn er treinkaartjes vanaf 10 euro.

Route Parijs – Lyon – Marseille / Montpellier
Vanuit Parijs (Marne la Vallée) gaan er meerdere Ouigo treinen richting Lyon, en daarna verder richting Marseille of Montpellier. Een deel van de treinen stopt ook te Aix-en-Provence, Avignon, Nîmes en Valence.

Lille – Nantes / Rennes
Daarnaast rijdt Ouigo ook vanuit Tourcoing (nabij Lille en enkele kilometers verwijderd van de Belgische grens), via Parijs (Charles de Gaulle) naar Le Mans, Nantes en Rennes.

Budget TGV Brussel – Parijs
Goedkoop met de trein naar Frankrijk? Dan kan je vanuit Nederland of België geen gebruik maken van Ouigo. Maar vanuit Brussel rijdt er wel een low-cost trein van Thalys, Izy.

Foto’s en afbeeldingen: (c)  SNCF/Arnaud Février

Video: de verschillen tussen de budget-trein en de TGV

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alain Vereecke
5 jaren geleden

Stopt de ouigo in Avignon op 10 september 2018 vanuit Tourcoing ? Dit staat nergens vermeld . Dank u .

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Alain Vereecke

Probeert u eens te zoeken op de website van de SNCF naar een rechtstreekse verbinding, dan komt u er achter. Ik weet dat ook niet zo direct.