fbpx

Izy: Trein Brussel – Parijs vanaf € 10

Izy is het budgetmerk van Thalys. Al vanaf 10 euro zijn er treintickets voor de low cost trein naar Parijs. De trein vertrekt vanuit Brussel, nog niet vanuit Nederland.

Maar Nederlanders kunnen wel van Izy profiteren. Reis daarvoor eerst met de trein naar Brussel, en stap dan over op de low cost trein. Tickets zijn niet te koop bij NS International, maar wel op Izy.com. Betalen kan vooralsnog uitsluitend per creditcard.

Voordelige tarieven

  • Zitplaatsen zonder zitplaatsgarantie: 10 euro (10 per trein)
  • Elke trein een aantal klapstoelen: 15 euro (25 per trein)
  • Standard zitplek (2e klas) vanaf 19 euro t/m maximaal 59 euro
  • Zitplek XL (1e klas) vanaf 29 euro t/m maximaal 69 euro
  • Kind-kaartje (t/m 11 jaar): 10 euro.
  • Een stuk extra bagage: 10 euro
  • Huisdier: 15 euro

Meer goedkope tickets

Anders dan bij Thalys heeft Izy veel meer goedkope zitplaatsen. Maar er is wel een verschil. Izy is goedkoper, omdat de budgettrein van Thalys deels een andere route rijdt, en daardoor wat langer onderweg is. En er zijn meer verschillen. De low cost trein heeft geen restaurant of barrijtuig en het aantal grotere bagagestukken wordt beperkt tot één, naast de handbagage. De verkoop is 100% digitaal net als de klantenservice. Op de trein werkt Thalys-personeel. De reistijd varieert tussen Brussel en Parijs varieert tussen de 2u en 8 minuten en 2u en 30 minuten. Instappen kan vanaf 30 minuten voor vertrek en tot 10 minuten voor vertrek.

Niet naar Nederland

Bij Izy heet de 2e klasse Standard, en de 1e klasse Standard XL. De beenruimte van Standard XL is vergelijkbaar met die van Thalys in Comfort 1. Ook de beenruimte en comfort van Standard is grotendeels vergelijkbaar met de 2e klasse van Thalys. Het zijn TGV-treinstellen die zijn omgebouwd. Er zijn vooralsnog geen plannen om Izy ook naar Nederland door te trekken. De budgettrein rijdt nu 2x per dag. Izy is trouwens niet de eerste budgettrein. In Frankrijk bestaat al langer de Ouigo en iDTGV. Meer over treinreizen in Frankrijk vind je op de TGV Frankrijk pagina.

Dienstregeling

PARBRUSIZY.JPG

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn
6 jaren geleden

Wat is die andere route? Wordt er een tussenstop in Lille en/of Amiens gemaakt?

Elroy
6 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn

Ik denk inderdaad dat deze trein tussen Lille en Parijs over het klassieke spoor rijd in plaats van de HSL.