fbpx

Deel vaste klanten NS moet extra gaan betalen voor 1e klas

07 jul 2014 10:58

Vanaf 9 juli moeten sommige vaste klanten van NS veel meer gaan betalen als zij met een 2e klas abonnement 1e klas willen gaan reizen. Op dit moment kunnen abonnementshouders voor een specifiek traject hun treinkaartje upgraden naar de 1e klas. Vanaf 9 juli vervalt die optie en moeten reizigers per dag upgraden naar de 1e klas. Die optie is voor sommige reizigers echter veel duurder, meldt reizigersorganisatie Rover.

"We ontvangen veel klachten van reizigers met verschillende 2e klas vrij reizen abonnementen (trajectabonnementen, Dal Vrij, Weekend Vrij, etc), die nu nog regelmatig een papieren overgangsbewijs kopen om eenmalig in de 1e klas te reizen. Met het afschaffen van de papieren kaartjes per 9 juli verdwijnt ook het overgangskaartje en kan alleen nog voor een hele dag 1e klas toeslag gekocht worden" meldt de vereniging.

Wie bijvoorbeeld in de spits met een geldig abonnement van Amsterdam naar Amersfoort reist, kan nu nog voor € 5,70 een 1e klas upgrade kopen voor een enkele reis. Na 9 juli moet hij dan voor € 25 een hele dag toeslag kopen. Deze toeslag is ook te koop in varianten voor alleen de daluren (€ 15) of een weekenddag (€ 10).

"Abonnementhouders betalen een hoog bedrag voor hun reisgemak, toch zijn deze vaste NS-klanten in de nieuwe situatie slechter af dan mensen die op saldo reizen. Die laatste groep kan desnoods meerdere malen per dag gebruikmaken van ‘klassewissel’ om afwisselend in de 1e en 2e klas te reizen" aldus Rover. Rover vindt het onderscheid tussen deze reizigersgroepen een erg slechte zaak: “Er is geen enkele technische reden wat een klantvriendelijke oplossing voor de vaste klanten in de weg staat, de bereidheid bij NS lijkt simpelweg te ontbreken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *