youtube treinreiziger zoeken zoeken

ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

Binnenkort kun je bij ETOS weer goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een Superdalticket: een treinkaartje voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. Je moet nog wel even geduld hebben want de verkoop start pas op 27 maart.

Het ETOS-treinkaartje is zo goedkoop, omdat het alleen geldig is na 11:00 uur – ook op zaterdag en zondag. De kaartjes kun je gebruiken t/m 21 mei, maar niet op Koningsdag (27 april). Wil je op Koningsdag met de trein? Check dan onze speciale tips. Verder willen we alvast meegeven dat je op zondag 2 april gratis kunt treinen met het Boekenweekgeschenk.

Aan de hand van de informatie die we nu hebben over het ETOS-Superdalticket concluderen we dat je het treinkaartje niet kunt gebruiken voor één persoon op twee verschillende dagen. De precieze folder met de voorwaarden hebben we nog niet, maar voor zover ons bekend bestaat de actie uit één Superdalticket en één meereiskaartje.

Het ETOS-treinkaartje kun je iedere dag gebruiken van 11:00 uur tot uiterlijk 4:00 uur de volgende ochtend. Let goed op hoe laat de laatste trein rijdt, vaak is dat ruim voor die tijd. Het treinkaartje wordt geleverd op een wegwerpchipkaart, dus geen gedoe met uitprinten – en je hebt ook geen OV-chipkaart nodig. Sterker nog: als je die wel hebt, moet je die niet gebruiken. Per vervoerder ben je verplicht in- en uit te checken.

Het voordelige treinkaartje voor ETOS wordt niet verkocht op vestigingen op NS-stations.

De meest gestelde vragen over het Superdalkaartje van ETOS

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ’s nachts.

Je kunt reizen met bijna elke trein die je in de reisplanner vind. Uiteraard wel binnen Nederland. Dagkaarten zijn echter NOOIT geldig bij Thalys. En bij ICE en Intercity Direct dien je tussen Schiphol – Rotterdam v.v. een toeslag te betalen. In de reisplanner wordt de treinsoort aangegeven. Als je daar Thalys treft, kun je het reisadvies niet gebruiken. Als daar ICE staat of Intercity Direct (én je reist op het traject Schiphol – Rotterdam of v.v.) kun je het reisadvies alleen gebruiken als je naast jouw voordelige treinkaartje nog een toeslag koopt. Verder wordt ook op het station duidelijk aangekondigd dat de trein een toeslag heeft.

Wil je geen toeslag betalen? Zoek dan gewoon verder naar een reisadvies zonder deze treinen. Alle Intercity’s, Sprinters, Sneltreinen en Stoptreinen zijn toeslagvrij. Tussen Schiphol – Rotterdam betekent dit concreet dat als je via Leiden en Den Haag reist je geen toeslag hoeft te betalen.

Kinderen t/m 11 jaar hoeven overigens in Intercity Direct geen toeslag te betalen. Reis je met Intercity Direct tussen Amsterdam – Schiphol of tussen Rotterdam – Breda (en NIET tussen Rotterdam – Schiphol of v.v.), dan hoef je ook geen toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee, ETOS geeft aan dat dit niet mag. Het is een kaartje voor twee personen. Je moet samen reizen, zegt ETOS. De actie bestaat uit een Superdalticket en een meereiskaartje.

Alleen door de kaarten pas na 11 uur geldig te laten zijn, kan ETOS deze treinkaartjes tegen deze scherpe prijs aanbieden. Wij hebben nog nooit een treinactie gezien waar je omgerekend minder dan 9,95 euro per persoon betaald. (Alleen het NS groepsretour bij grote groepen kan nog goedkoper zijn.)

Nee. Sterker nog, als je een ov-chipkaart hebt, moet je die niet gebruiken. Het treinkaartje wordt geleverd als papieren wegwerpkaartje (een eenmalige chipkaart).

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Toekomstige goedkope treinkaartjes?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

Dit treinkaartje is voor het eerst gemeld door Daniël de Ruig. Zie je ook een goedkoop treinkaartje? Meldt deze dan aan contact@treinreiziger.nl. Onder voorwaarden kun je dan in aanmerking komen voor een beloning.

 • MarijkexSem

  Is dit een retour?

 • MarijkexSem

  Is het zeker dat dit treinkaartje in de verkoop komt?

  • We hebben concrete informatie onder ogen gezien, op basis waar wij daar inderdaad vanuit gaan. We hebben op onze site (bestaat nu 12 jaar), nog nooit een onterechte actie gemeld. En dat hoop ik zo te houden. Wel is het zo dat we soms in een artikel een detail hebben moeten verbeteren. Ik kan geen garantie geven, maar ik ben op basis welke informatie mij is gedeeld er voor 99,9% zeker van.

 • Marian

  Jammer dat het voor 2 personen is, ik reis altijd alleen …

  • Marianne Booij

   Ik koop alleen aanbiedingen met een chipkaart. De andere zoals oa van de Hema en NS vind ik onhandig omdat je naam, geboortedatum en reisdatum van te voren moet invullen.
   Overigens ben ik natuurlijk wel blij met goedkope kaartjes.

   • Corry

    Er zijn ook “kartonnen” kaartjes in de aanbieding maar let werl goed op. Bij Kruidvat ALLEEN voor de zaterdag EN de zondag en bij Albert Heijn aanbieding loopt vandaag af voor de hele week. Dus gewoon even goed opletten: ook Blokker verkoopt “kartonnen” kaartjes!

    • Marianne Booij

     Dank voor de info, Corrie.

  • Corry

   Kijk even goed naar de kop: WEL voor EEN persoon hoor (hebben wij ff geluk)! Allen kun je pas NA 11.00 uur op stap. Voor mij geen probleem aangezien ik en langslaper ben:Heb nu al twee dure AH-kaarten pech onderweg!

   ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

 • Nel

  Wat moet je doen met dat kaartje als je met de intercity direct reist?

  • Dan dien je een toeslagbiljet te kopen. Kan op het station of online. Je kunt ook de reguliere tragere intercity zonder toeslag nemen.

 • Evert Pultrum

  Op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, wil ik met dit treinkaartje reizen.

  Is het op deze bijzondere feestdag wel mogelijk dat je voor 11:00 uur mag reizen met het treinkaartje van Etos?

  • Nee. Altijd na 11 uur. Het is relatief scherp geprijsd, en daarom zit er een tijdsbeperking op, dan wordt ie van zelf minder vaak gebruikt voor enorm lange afstanden.

 • Peter

  Is het ook mogelijk om te ‘upgraden’ naar eerste klas met dit kaartje?

  • Nee, zover mij bekend is dat niet mogelijk.

   • Dirkje

    Denk je dat het antwoord van Corry accuraat is? Ik wil nl. ook graag upgraden naar 1e klas als dat kan.

  • Corry

   Aanvullende kaart kopen aan het loket of automaat bij de grotere stations: anders online moet je uitprinten!

 • Yalda Mirzad

  Vanaf wanneer is het te koop?

 • Corry

  Ben het met Marian eens: ik begrijp het wel maar vind ik – nu Nederland steeds meer en meer eengaanden heft – wel erg klantonvriendelijk. Maar er zijn altijd wel alternatieven hoor: Albert Heijn nu hele week Laatste dag); Blokker hele week en Kruidvat alleen zaterdag en zondag. Ja je betaalt wat meer net als die halfgare éénpersoonshoteltoeslag……

  • Zolang er sprake is van een divers aanbod, heb ik er niet zoveel moeite mee. Blokker heeft avondspits beperking en is daarom weer wat goedkoper dan een AH kaartje. De voorwaarden verschillen, en het is soms even goed opletten. Helemaal omdat Kruidvat dus kaartjes heeft voor één dag in het weekend maar AH in november ook een weekendkaartje had dat het hele weekend geldig was, vanaf vrijdagavond 18:30 uur. Je kan het ingewikkeld noemen, maar zo’n breed aanbod biedt ook allerlei mogelijkheden.

 • Corry

  Hartelijk dank Treinreiziger voor het blij maken met een dode mus! Gaat het dus NIET worden! Beetje verneukeratief deze advertentie hoor Etos!

  • F. van Lier

   de advertentie die erbij staat in deze melding is van 2015 zoals je kan lezen

  • Waarom is het een dode mus? We moeten er een afbeelding bij zetten, en we hebben nog niet de nieuwe folder. Daarom staat er onder de afbeelding: “Afbeelding: Archief, huidige folder nog niet bekend.” We doen al 12 jaar ons best zorgvuldig bericht te geven. Natuurlijk maken we in die periode ook foutjes gemaakt, maar we hebben nog nooit een volledig verkeerde actie aangekondigd op onze site. Dus het woord verneukeratief vind ik bijzonder gekozen.

 • Jammer dat het voor 2 personen is. Ik weet niet of ik er wat aan heb, gezien ik ook een OV-begeleiderskaart heb. Het is niet handig bedacht.

 • Debbie Wunnaka

  Moet je per sé de hele rit samenreizen? Ik wil naar Amsterdam met iemand anders, maar die andere persoon woont niet in dezelfde stad als ik. Krijg je ieder een kaartje, zodat je elk vanuit je eigen plaats kunt reizen, of krijg je maar 1 kaartje voor twee personen en ben je verplicht exact dezelfde reis samen te maken?

  • Ik durf daar nog niet met 100% zekerheid een antwoord op te geven, omdat de folder er nog niet is. Mijn verwachting is dat de tweede persoon niet zonder de hoofdpersoon mag reizen, maar niet exact hetzelfde traject hoeft te reizen. Die verwachting is gebaseerd omdat de info die wij hebben gezien werd gesproken over meereiskaartje.

 • Desire

  vraagje: mogen kinderen met hun ‘kids vrij-abonnement’ gewoon mee als twee volwassen op dit kaartje reizen?

 • Danny

  Tot welke datum zijn de kaartjes te gebruiken?

  • Staat erin 🙂 21 mei, aldus de informatie die wij hebben ingezien. En dus te koop vanaf 27 maart

   • Danny

    Ik zie het, bedankt !

 • Elles

  Voor mijn begrip ….is het kaartje dan niet voor 1 persoon te gebruiken. Ik begrijp dat het niet is toegestaan om als 1 persoon er twee dagen op te reizen maar alleen blijft toch mogelijk?

  • Zoals ik het kan overzien, is dat technisch mogelijk, maar wel controleerbaar door de conducteur. Aan de hand van de info die ik nu heb, gaat het om één Superdalticket en om één meereiskaartje. De conducteur zal dus vrij simpel kunnen vaststellen als je reist op het meereiskaartje zonder het Superdalticket.

   • Elles

    Het lijkt mij dan wel dat je beide kaartjes gewoon meeneemt en meldt aan de conducteur dat de ander is verhindert dus dat je alleen reist! De Superdalticket is in deze het belangrijkste om bij je te hebben zo begrijp ik uit je antwoord.

    • Ja, dat is inderdaad wat wij begrepen hebben.

     • Elles

      Dank je! 🙂

     • Ik lees nu op ETOS website dat alleen reizen niet is toegestaan. Ik denk eerlijk gezegd ook als je alleen wilt reizen er betere acties zijn. Op 1 april (geen grap) komen er ook weer nieuwe uitjes bij de Spoordeelwinkel, misschien zit daar wel wat tussen. Vaak hebben die kaartjes voor 18 a 19 euro en mag je doordeweeks al na 9 uur reizen en in het weekend heel de dag. Dat zijn vaak wel dagretours. Deze maand zijn de kaartjes net wat duurder (20 a 21 euro) dan gebruikelijk.

 • Corry

  Ik blijf er bij dat dit een instinker van de Etos is. Heb het zojuist op hun ste nagekeken. Treinreiziger: Ik heb zojuist antwoord van jullie gehad. Inderdaad: je hebt ook het AH-weekend kaartje gehad in najaar 2017. Ik verzoek U vriendelijk doch dringend te controleren op de gegeven info JUIST is zodat mensen NIET vergeefs naar een ETOS gaan en vervolgens – als je een éépersoonskaarjte wilt hebben – voor de kat met de korte achternaam bent gegaan! Kij voor “de aardigheid” naar de eerste zin van deze “aanbieding”:

  ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)
  15 mrt 20179:00
  Binnenkort kun je bij ETOS goedkope treinkaartjes kopen! Het gaat om een NS Dagkaart voor twee personen voor 19,90 euro. Omgerekend dus 9,95 euro per persoon. Je moet nog wel even

  • Ik snap uw punt niet zo goed, wat moet er gecontroleerd worden, en waarom is het een instinker? Er staat toch heel duidelijk dat het een tweepersoonskaartje is, die 19,90 euro kost, dus omgerekend 9,95 euro per persoon? Uw vriendelijke doch dringende (herhaalde) verzoek suggereert alsof er iets niet zou kloppen. Er staat verder ook heel duidelijk in het bericht dat het kaartje bestaat uit één superdalticket en één meereiskaartje, dus dat het niet mogelijk is om de kaartjes op twee verschillende dagen door één persoon te gebruiken. U mag mij ook gerust bellen op 010-34 17 390.

   • Corry

    ETOS treinkaartjes: Geldig na 11:00u. € 9,95 p.p. (april 2017)

    • De titel kunnen we niet alle details in kwijt, daarvoor is het artikel. Daarin staat het duidelijk uitgelegd. Het komt omgerekend neer op 9,95 euro p.p. Zoals u zelf al de vergelijking met hotels maakte: ook daar wordt vaak een prijs per persoon gecommuniceerd, bij de toevoeging “p.p” is er bijna altijd sprake van een omgerekende prijs. Anders is dat een overbodige toevoeging. Er kan denk ik na deze uitleg geen verwarring meer over zijn 🙂

     • Corry

      Het is wel goed met je: einde discussie. Blijft voor eenvoudige mensen heel verneukeratief maar als jij hier aan mee wilt doen, ga lekker je gang!

     • We steken veel moeite in onze service, zonder dat we iets aan dit treinkaartje verdienen. We willen alleen maar helpen de beste aanbiedingen te vinden. Als het dan wordt weggezet als verneukeratief, en dode mus, is dat teleurstellend. Gelukkig lees ik dat maar bij 1 persoon terug. Als u onze service niet kunt waarderen, maak dan gerust gebruik van een andere site die u wel kunt waarderen. Ik kan het in elk geval niet goed waarderen dat er gesproken moet worden in termen van “verneukeratief”.

     • Corry

      Dat is dan Uw probleem! Einde verhaal.

 • JW Groningen

  Net als Marian. Het is dan maar weer wachten op het Kruidvatkaartje rond de laatste week van april.

 • Lucas Caldana

  On the description there it’s only saying the dates that the tickets will be on sell, but can I use them already on Monday (27/03) or I have to wait until first of April to use it? In the tittle is “(April 2017)”… Got me confused… Thanks in advance!

 • Bernard

  Voorwaarden staan nu online op de website van Etos: http://www.etos.nl/nieuws/treinkaartjes/

 • benkske

  Op deze site http://www.klantacties.nl/etos-treinkaartje staat duidelijk: Ook alleen reizen is geen probleem, je kunt het tweede treinkaartje dan gewoon een andere dag gebruiken.

  • Maar die info is helaas gewoonweg niet correct. Bij de actie van 2016 mocht dat wel, maar nu niet. De informatie in ons artikel klopt. Daarom kun je ook maar beter deze website gebruiken 😉

 • Eleonora

  Is restitutie mogelijk als het kaartje ongebruikt is?

 • Gerald Benes

  “Uitsluitend geldig indien 2 personen samen reizen met ieder een geldige superdal dagkaart en meereiskaart.” Dit staat in de advertentie, maar wat betekend het? Deze dagkaart/meereiskaart is wat je koopt of?

  • Je koopt deze aanbieding 1x, krijgt dan een Superdalticket en een meereiskaartje, en je dient dan vervolgens samen te reizen.Zoals het ook in deze tekst staat uitgelegd 🙂

   • Gerald Benes

    Bedankt voor je snelle reactie. Ik dacht al dat ik hem snapte maar straks klopt het niet en sta je daar mooi in de trein. Dankjewel!

   • Roel Nijsten

    Je kunt toch ook alleen reizen? Als je maar 2 tickets bij je hebt?

    • Ik ga er vanuit dat conducteurs daar niet moeilijk over zullen doen, maar zoals het op ETOS.nl staat uitgelegd mag dat formeel niet. Ik denk zolang je maar reist op het Superdalticket (en niet op het meereiskaartje) dat het wel goed komt. Als je alleen reist, komen er misschien wel betere aanbiedingen. Spoordeelwinkel komt ook altijd op de 1e van de maand met aanbiedingen.

     • Roel Nijsten

      Nog altijd goedkoper dit dan retourtje A’dam op deze manier

     • Ja. Mijn advies, kijk op 1 april in de prijsvergelijker om te ontdekken wat het goedkoopst is.

   • Celine Janssen

    Maar kunnen de twee personen bijv. tot Utrecht samen rijden en daarna andere route uitgaan. Want mijn vriendin en ik willen samen reizen maar zij moet naar Heerlen en ik naar Zwolle.

    • Formeel dien je altijd samen te reizen. Praktisch is het denk ik voor de meeste conducteurs niet zo’n probleem is als de persoon met het Superdalticket verder alleen reist, maar de persoon die het meereiskaartje gebruikt, mag hoe dan ook niet verder reizen. Al met al zitten er dus wat haken en ogen aan.

 • blabla

  Is het voorheen en terug of niet?

  • Het is een dagkaart, geldig vanaf 11:00 uur. Je kunt dus heen en terug reizen, maar ook naar verschillende bestemmingen.