fbpx

iDTGV: Voordelig met de TGV

09 dec 2016 21:34

Let op: de iDTGV bestaat niet meer. De opvolger is budgettrein Ouigo.

ARCHIEF. Voordelig met de TGV? Dat kan met iDTGV. Deze speciale TGV formule rijdt vanuit Parijs naar tal van Franse bestemmingen. Tickets voor iDTGV kunnen alleen online worden gekocht via SNCF Voyages.

Zoek tickets bij SNCF

De iDTGV ziet er van buiten net uit als een gewone TGV. De trein rijdt vaak ook gecombineerd met een normale TGV. In de regel start de verkoop 6 maanden voor vertrek, vanaf 19 euro voor iedere route. Je kunt tickets kopen bij de normale SNCF site, of op de speciale iDTGV site (Frans). In de trein zijn er twee zones: iDzen en iDzap. iDzen, populair bij zakelijke reizigers, en is bedoeld voor klanten die een rustige reis willen. Luide gesprekken met de smartphone zijn verboden. iDzap is het meest geschikt voor gezinnen of vakantiegangers.

iDTGV is niet de enige budgettrein van de Franse Spoorwegen. Je kunt per trein naar Frankrijk met Izy, in Frankrijk rijdt nog Ouigo. De overeenkomst tussen al deze drie formules is dat verkoop uitsluitend online verloopt, en met name via de kanalen van de SNCF. Maar er zijn ook verschillen. Zo komt Ouigo niet op de grote stations in Parijs stad, iDTGV doet dat wel. Een ander verschil is dat iDTGV ook een bar heeft en 1e klas. Dat heeft Ouigo niet.

Het netwerk van iDTGV is veel uitgebreider dan dat van Ouigo. Daar staat tegen over dat Ouigo meestal nog wat goedkoper

Beeldmateriaal en foto: (c) SNCF Voyages