fbpx
NS in Groningen - ICMm en VIRM
Foto: Shutterstock

Weekend Vrij: onbeperkt treinen in het weekend

19 jan 2018 12:13

Onbeperkt treinen in het weekend, dat kan ieder weekend met het Weekend Vrij abonnement. Het NS-abonnement Weekend Vrij kost 33 euro per maand. Bovendien krijg je doordeweeks in de daluren 40% korting. Wil je 1e klas reizen? Dan betaal je slechts een paar euro meer.

Het NS Weekend Vrij abonnement is geldig vanaf vrijdagavond 18:25 uur tot en met maandagochtend 4:00 uur. Het abonnement wordt geleverd op een ov-chipkaart. Per vervoerder in- en uitchecken is verplicht. Het moment van inchecken bepaalt of je gratis reist of niet.

Reis je buiten het weekend? Dan biedt dit abonnement ook een leuk voordeel. Je krijgt dan buiten de spits 40% korting op de normale ritprijs. Check je doordeweeks in tussen 6:30 – 8:55 uur en 16:00 – 18:25 uur? Dan betaal je het normale volle tarief.

NS Weekend Vrij is niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Connexxion, Syntus en Breng. Reis je met Intercity Direct? Dan betaal je tussen Schiphol – Rotterdam nog wel een toeslag. Het abonnement is niet geldig bij Thalys. 65 plussers kunnen dit abonnement extra voordelig aanschaffen voor 22 euro per maand. Die prijs is ook van toepassing voor gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Weekend Vrij wordt standaard verkocht als jaarabonnement en is na 12 maanden per maand opzegbaar.

Vanaf half 2018 wordt het Weekend Vrij abonnement ook beschikbaar via NS Flex. Bij NS Flex gaat Weekend Vrij waarschijnlijk 34 euro per maand kosten. Het abonnement is dan echter per maand opzegbaar.

Deze informatie is als service opgesteld door Treinreiziger.nl. Op- of aanmerkingen? Mail onze redactie via redactie@treinreiziger.nl. Vergeet niet te vermelden om welke pagina het gaat.

0 0 stemmen
Artikel waardering
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
g h ebrahim
7 jaren geleden

wat is
Actiecode

tirhas
6 jaren geleden

weekend vrij

tirhas
6 jaren geleden

tirhas gebremedhin

Anoniem
6 jaren geleden

Hoe kan Ik Deze kopen op het station in Assen

Mogos Gebremedhin
6 jaren geleden
Samrawit brhane
5 jaren geleden

Ov chip kaart

Samrawit brhane
5 jaren geleden

Weekend vrij

ac sousa
5 jaren geleden

ik wil weekend vrij

Mhret Tesfagabr
5 jaren geleden

Ik wil weekend vrij

Anoniem
1 jaar geleden

hoe kan ik dit bestellen

Evan
1 jaar geleden

Dus niet geldig bij R-Net? (Enige trein tussen Gedermalsen en Dordrecht) gestuurd door NS.

Is bedoelt voor mijn dochter van 15. Ze koopt nu 2 kaarten, namelijk 1 jongeren dagkaart om van Gorinchem naar Geldermalsen te reizen en 1 Jongeren dagkaart van NS om van Geldermalsen naar Amsterdam te reizen

in het weekend een NS Jongerenkaart en een NS retour van G