fbpx

Bouw nieuw station Boskoop Snijdelwijk van start

11 apr 2017 21:18

Half april gaat de bouw van station Boskoop Snijdelwijk van start. Met het nieuwe station worden de Boskoopse woonwijken Snijdelwijk en Waterrijk, MFC De Plataan en de omgeving Zwarte Pad optimaal per trein bereikbaar. Reizigers kunnen al vanaf half december 2017 gebruik maken van het nieuwe station, waar in beide richtingen vier treinen per uur zullen stoppen.

“In opdracht van de provincie is ProRail in januari gestart met de bouw van station Waddinxveen Triangel, nu komt daar Boskoop Snijdelwijk bij,” aldus gedeputeerde Floor Vermeulen. “Zo werken we stapsgewijs aan de verbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.” Ook bij Zoetermeer komt er een station: Lansingerland-Zoetermeer opent eind 2018. Daarmee krijgt Zuid-Holland er na het verdwijnen van de Hoekse Lijn weer een aantal stations bij.

De aannemer begint half april met het inrichten van het bouwterrein en de sloop- en funderingswerkzaamheden voor het perron. In de zomer bouwt ProRail onder andere het perron van station Boskoop Snijdelwijk en past de spoorbaan aan om het mogelijk te maken dat de treinen in het najaar vaker gaan rijden. Dan kunnen treinen alsnog ieder kwartier gaan rijden, iets wat eigenlijk al in december 2016 gerealiseerd zou worden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ariën Claij
7 jaren geleden

De moeite waard om te vermelden is dat het perron is al sinds 2011 al in ruwbouw is aangelegd. De hoogte is wel aangepast op 35 centimeter vanwege de vroegere plannen voor de inzet van lagevloerstrams, die als proef op deze lijn hebben gereden.

Gareth
7 jaren geleden

Interessevraag: ik zie een enkel spoor. Ik neem aan dat er 4 treinen per uur, dus 2 per uur in 2 richtingen gaan rijden? Hoe doen ze dat dan met enkel spoor?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Gareth

Nee, vier per richting, beide richtingen samen dus acht. Er zijn stations waar treinen elkaar kunnen kruizen, wel is het zo als één trein in één richting vertraagd is, de trein uit de andere richting moet wachten en ook vertraging krijgt