fbpx

Station Lansingerland-Zoetermeer eind 2018 open

Lansingerland-Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail vandaag aan de twee gemeenten bekend gemaakt.

Het treinstation gaat deel uitmaken van een groot vervoersknooppunt, waar volgens planning eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt station Lansingerland-Zoetermeer straks veel overstapmogelijkheden. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station kan de reistijdwinst oplopen tot 25 minuten.

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen bij station Lansingerland-Zoetermeer. Ook wordt RandstadRail-lijn 4 naar het station doorgetrokken en halteert ZoRo-bus, de snelle busverbinding richting Rotterdam, bij het nieuwe station.

Visual afkomstig van Arcadis/Team V Architectuur. Foto van Remco Zwinkels

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
OV Nederland
7 jaren geleden

Ziet er goed uit!

BenOverschie
7 jaren geleden

Dat ziet er mooi uit. Vandaar dat de Zoetermeer-randstadrail daar zo dood loopt. Er moet nog een stuk achter gebouwd worden. Vreemd is wel dat Lansingerland er buiten een hoekje van Bleiswijk niet veel mee te maken zal hebben. Alleen zouden ze wat bussen kunnen laten doorrijden.

Martijn Smit
7 jaren geleden

De gemeente waarin een station ligt bepaalt de naam – vandaar dat er Lansingerland in moest. Maar verwarrend is het wel, om daar dan nog maar eens “Zoetermeer” achteraan te plakken – dat doen we verder toch alleen met plaatsen die helemaal geen eigen station hebben, zoals Wageningen en Zeist?

Nederlandse Spoorwegen - fan
7 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Smit

Kleine steden kunnen geen station hebben zelfs geen dorp. Waarom doen ze Zoetemeer achter omdat binnenkort misschien ook een station Lansingerland heet