fbpx

Europa League-finale zorgt voor drukte in de trein

15 mei 2013 21:46

 Voetbalfans die op weg zijn naar de Europa League-finale in de Amsterdam ArenA zorgen woensdagmiddag voor drukte in treinen. Met name op station Amsterdam Bijlmer ArenA is het aanzienlijk drukker en ook de treinen tussen het centraal station en Bijlmer ArenA zijn erg druk, meldt een woordvoerder van NS.

Ook in de Thalys van Parijs naar Amsterdam is het drukker dan normaal vanwege de finale. Verder komen ook voetbalfans vanuit Duitsland per trein naar Amsterdam. Hoeveel reizigers zich exact per trein naar de hoofdstad hebben laten brengen kon de zegsman niet vertellen.

Vanwege de drukte zette NS woensdagochtend al een extra trein in richting Amsterdam. Ook wordt extra service- en beveiligingspersoneel ingezet. NS heeft drie treinen achter de hand om eventueel in te zetten bij grote drukte op het traject tussen Schiphol en station Bijlmer ArenA.

Ook ProRail zegt voorbereid te zijn. De spoorbeheerder heeft extra buitengewoon opsporingsambtenaren (boa´s) ingezet die de situatie op de stations in de gaten houden en internationale bezoekers de weg wijzen. Bij het stadion zelf is een coördinatiecentrum ingericht waar medewerkers van ProRail met onder andere NS en politie eventuele calamiteiten te coördineren.

Woensdagmiddag is het volgens een woordvoerder van de politie nog rustig in de stad. Er deden zich tot dusverre geen noemenswaardige incidenten voor.

(c) Novum