fbpx

Extra spoor moet dienstregeling Enschede – Gronau verbeteren

22 nov 2011 10:04

Uiterlijk in 2016 moet er bij Glaneburg een extra spoor komen. Vanaf dat moment hoeft de trein uit Münster en Dortmund niet meer 10 minuten te wachten op station Gronau. Dat is althans de inzet van een haalbaarheidsonderzoek, meldde TB Tubantia afgelopen zaterdag. 

Het ontbreken van het inhaalspoor wordt vanaf de eerste dag van de indienststelling van Enschede-Gronau op 19 juli 2001, als een grote weeffout gezien. Het extra spoor zou betaald kunnen worden met subsidiegeld van het rijk, die een speciaal potje heeft voor knelpunten op grenslijnen. De kosten van het extra spoor worden voorlopig geschat op 5 miljoen euro.

De provincie Overijssel verwacht dat het aantal treinreizigers tussen Enschede en Gronau de komende jaren wel eens met twintig tot dertig procent zou kunnen groeien. Op lange termijn hoopt de provincie dat de trein door kan rijden naar Hengelo, waardoor er nog meer groei kan ontstaan.

De krant meldt verder dat er ook gekeken wordt om in de loop van de tijd reizen met de OV Chipkaart op de spoorlijn mogelijk te maken, een systeem dat bij vervoerder DB regio nu nog niet gangbaar is. DB Regio zal ook de komende 15 jaar de treindienst blijven uitvoeren.