fbpx

Het gebruik van gietvloeren bij treinstations

19 aug 2023 13:08

Gietvloeren worden steeds populairder, binnen huishoudens zie je ze steeds meer. Ook in bedrijfspanden zie je ze nu niet alleen meer voor de functionaliteit, maar ook vanwege de prachtige uitvoeringen en creaties die er vandaag de dag gecreëerd worden. Moderne gietvloeren zijn een hit, toch begon het allemaal als een functionele, stevige, duurzame en degelijke vloer. In grote bedrijfshallen en op stations vond men de gietvloeren onder andere. In dit artikel vertel ik je er meer over, er zijn namelijk behoorlijk wat voordelen aan gietvloeren!

Waarom gietvloeren gebruikt worden op stations

Stations zijn druk bezochte plekken. Per dag komen er zelfs ongeveer 591.000 mensen! 7 dagen per week is het een enorm druk bezochte plek. De ene dag minder druk dan de andere dag, maar het is er nooit rustig of stil. Je ziet er mensen met fietsen, scooters worden op de daarvoor bestemde plaatsen geparkeerd en je komt vaders en moeders met kinderwagens tegen. Dit is maar een greep van alles wat er op een dag voorbij komt op een trein station. Iedereen heeft haast en daardoor loopt iedereen door elkaar heen, een flinke belasting voor de vloer.

Gietvloeren zijn ontzettend sterk, en bovendien zijn ze duurzaam! Ze kunnen tegen allerlei weersomstandigheden zoals regen, wind, hagel, sneeuw en zelfs tegen ijzel. Wel goed oppassen trouwens, want het kan soms best glad zijn. Gelukkig is daar ook een goede oplossing voor bedacht. De speciale bovenlaag en de structuur die er in de vloer gelegd is zorgen ervoor dat het oppervlak bij regen of ijzel niet minder snel glad wordt. Dit voorkomt nare valpartijen, uitglijders en andere gevaarlijke situaties die je liever wilt voorkomen.

Gietvloeren zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, ze zijn ook onderhoudsvriendelijk. Doordat er geen voegen in de vloer zitten, heb je bijvoorbeeld geen last van onkruid. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm én makkelijk schoon te maken, eens in de zoveel tijd zet je de hogedrukspuit erop en de vloer is weer zo goed als nieuw. Gietvloeren gaan jaren mee, ze zijn daardoor duurzaam in gebruik. Ook niet geheel onbelangrijk is dat gietvloeren erg sterk zijn, ze kunnen veel hebben en hebben ook geen enkel probleem met de trillingen die van de rijdende treinen komen.

Een gezellige sfeer tijdens het wachten op de trein

De gietvloeren buiten bij het treinstation staan in groot contrast met de gietvloeren die tegenwoordig binnen bij treinstations gebruikt worden. Veel grote, maar ook middelgrote treinstations hebben namelijk steeds vaker een winkel en/of restaurantje aan het treinstation. Hier kun je terwijl je op je trein wacht heerlijk genieten van een lekker drankje en een snack of broodje.

De grotere stations hebben vaak zelfs een mini supermarkt waar je van alles kunt kopen van chocola tot snoep en van cola tot een shake. Ook warme en koude broodjes of zelfs een puntje taart of een donut zijn daar verkrijgbaar, Voor wie nog een bosje bloemen of een kaart wil kopen voor de gastheer of gastvrouw waar hij heengaat is er vaak ook volop keus.

Rondkijkend in het gezellige winkeltje of zittend in het restaurantje kun je genieten van de mooiste gietvloeren, want deze zijn ook zeer geschikt en sterk voor binnen. De prachtige uitvoering en kleuren van de vloeren maken het wachten op je trein een stuk aangenamer.