fbpx

Gratis reizen door softwarefout OV-chipkaart

03 jan 2013 0:36

Reizigers hebben op nieuwjaarsdag gratis met de tram kunnen reizen tussen Utrecht en Nieuwegein / IJsselstein. Ook bij de Rotterdamse vervoerder RET kon er op nieuwjaarsdag enige tijd gratis gereisd worden. 

Sinds de jaarwisseling was het in- en uitchecken met een OV-chipkaart niet meer mogelijk. Woensdagochtend waren de problemen weer verholpen. Bij TotalOV kwamen bijna 250 telefoontjes binnen over de storing. De organisatie denkt dat het nieuwe jaar niet goed in het systeem was geprogrammeerd. De storing ontstond om een minuut na middernacht, aldus de woordvoerder. Vervoerder Connexxion was op korte termijn niet bereikbaar voor een toelichting.

Ook in Rotterdam konden reizigers op nieuwjaarsdag de hele dag gratis met de tram. In de ochtend was er ook bij de metro een OV-chipstoring. Het systeem was er niet op ingesteld dat 2012 een schrikkeljaar was, verklaarde RET-directeur Pedro Peters woensdag op Twitter.

In december deed zich bij de GVB juist een softwarefout voor waardoor abonnementen niet herkend werden, en waardoor reizigers met abonnement ten onrechte voor hun reis betaalden.

Novum