fbpx

InterRail aanbieding: vanaf 224 euro door heel Europa

Met de trein door heel Europa. Dat kan met InterRail. Tot en met 31 maart 2015 is InterRail te koop met 15 procent korting. Volwassenen betalen slechts 224 euro voor 5 reisdagen binnen een periode van 10 dagen. Jongeren (t/m 25 betalen) kunnen al vanaf 163 euro heel Europa door.

Koop InterRail

Een volwassene mag bovendien gratis twee kinderen (leeftijf 4 t/m 11 jaar) meenemen. Zijn 5 reisdagen te kort voor je? Dan zijn er ook allerlei andere varianten. Wil je gebruik maken van de aanbieding? Dan moet de reis starten vóór 16 mei.

De reismogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je met slechts één reisdag reizen tot Zuid-Italië. Dat kan door gebruik te maken van de nachttrein Amsterdam – Zürich. Die vertrekt na 19:00 uur, waardoor je de vertrekdag niet als reisdatum hoeft te tellen, maar alleen de aankomstdag. Daardoor is het ook mogelijk om op één reisdag naar Roemenië te reizen (via nachttrein Amsterdam – München). 

Voor inwoners van Nederland is InterRail overigens niet geldig in Nederland. Maar je kunt wel 50% korting krijgen op het reistraject naar de grens. Je kunt InterRail kopen bij onder andere de Treinreiswinkel. 

Met InterRail mag je door vrijwel heel Europa reizen, van Noorwegen tot aan Portugal en van Ierland tot Roemenië. Wel moet je voor sommige treinen een verplichte reservering maken of een toeslag betalen. Voor hogesnelheidstreinen geldt vaak een toeslag, en ook bij nachttreinen. De precieze toeslag hangt af van de route, de trein en de datum. Soms zijn er een beperkt aantal plekken voor InterRailers beschikbaar. Maar in veel landen zijn er ook treinen beschikbaar zonder toeslag. Zo kun je door Duitsland toeslagvrij doorkruizen met bijna alle ICE-hogesnelheidstreinen.

De Interrail Global Pass kan ook gebruikt worden voor de veerboten uit Ancona en Bari (Italië) naar Patras en Igoumenitsa (Griekenland). Wel moet je dan nog brandstoftoeslagen en havenbelastingen betalen. Bij sommige andere veerdiensten krijg je korting. Bijvoorbeeld op de verbinding Stockholm – Helsinki. 

InterRail is niet geldig in Albanië, Kosovo, Wit-Rusland, Estland, Letland, Litouwen, Moldavië, Rusland en Oekraïne. In Zwitserland is je InterRail op de belangrijkste routes geldig, maar niet bij alle vervoerders. Wel bij o.a. RhB, SBB, ZB en BLS, maar niet bij de talloze kleine spoorwegmaatschappijen. Zorg dus dat je goed bent voorbereid. Check hier alles over toeslagen