fbpx

Kruidvat lost spoorruzie op

Kruidvat garandeert klanten nu toch één dag onbeperkt treinen door heel Nederland. Verschillende spoorbedrijven – waaronder Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia – maakten eerder deze week bekend niet aan de kortingsactie van de drogisterijketen mee te werken. Op aandringen van Kruidvat zijn de partijen met succes opnieuw met elkaar gaan praten.

De speciale dagkaarten van de drogisterij kosten slechts € 12,49. Dit keer dreigde de regionale vervoerders de medewerking op te zeggen, omdat zij de vergoeding van NS te laag vonden. Hoewel Kruidvat geen partij was in deze discussie, is de drogisterijketen blij dat de NS en de regionale vervoerders met elkaar tot een akkoord zijn gekomen. Klanten moeten volgens Kruidvat niet de dupe van de discussie worden.

Succesvolle actie
Kruidvat garandeert klanten dat zij in geldende periodes door heel Nederland kunnen reizen voor slechts 12,49 euro, ongeacht de bestemming en ongeacht de vervoerder op het spoor. De actie was in voorgaande jaren een zeer groot succes. Ook nu zijn er in korte tijd al duizenden kaartjes over de toonbank gegaan. Volgens Dagblad van het Noorden gaat het zelfs om meer dan 100.000 kaartjes. Hoeveel kaartjes er precies verkocht zijn, wilde het bedrijf niet zeggen.

Verschillende kaartjes
Tijdens deze actie biedt Kruidvat twee verschillende treinkaartjes aan, waarmee klanten één dag onbeperkt kunnen treinen door heel Nederland: het groene kaartje is geldig van 13 maart tot en met 9 mei en het rode kaartje van 15 mei tot en met 11 juli. Klanten kunnen bij Kruidvat terecht voor zeer goedkope treinkaartjes die in het voorjaar en zomer recht geven op een dagtrip door heel Nederland. Deze kaartjes worden bij Kruidvat voor slechts 12,49 euro verkocht en zijn – in tegenstelling tot eerdere berichten – nu dus ook geldig bij alle Nederlandse spoorbedrijven, behalve NS ook Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia.

Structurele oplossing
Een woordvoerder van de FMN – waarin de regionale spoorvervoerders verenigd zijn – laat weten tevreden te zijn met de Kruidvat oplossing. Maar een structurele oplossing is er nog wel nodig."De overeenstemming over de Kruidvat-actie is een goede stap in de richting van structurele heldere afspraken over gezamenlijke acties, waarover komende tijd intensief wordt gesproken. Alle partijen hebben vertrouwen in een goede uitkomst hiervan" zegt de woordvoerder van FMN.