fbpx

Nieuwe dienstregeling 2015 online beschikbaar

23 okt 2014 14:24

Het nieuwe spoorboekje, dat per zondag 14 december in gaat, is online verwerkt in de reisplanner van NS.nl. Treinreiziger.nl gaat samen met Rover weer het spoorboekje op papier uitgeven. Die uitgave kan alvast gereserveerd worden voor 9,95 euro + portokosten. 

Door de nieuwe spoorconcessie wordt het nieuwe minimum: ieder half uur een trein. Op een aantal Sprinter-trajecten reed NS buiten de spits nog volgens een uurdienstregeling. Dat wijzigt per 14 december. Ook wordt Schiphol in de nachturen weer beter bereikbaar. Verder gaat er een derde intercity per uur rijden richting Deventer. In de nachten rond het weekend gaan er bovendien extra late treinen rijden.

De grote wijzigingen van de nieuwe dienstregeling zijn al even bekend. Maar nu is de nieuwe dienstregeling ook in detail online beschikbaar via de reisplanner op NS.nl. Het papieren spoorboekje zal pas medio december verschijnen. Dat komt doordat Treinreiziger.nl en Rover tussen begin en half november de nieuwe treintijden van NS in tabelvorm krijgen. Daarna kost het nog enkele weken om het spoorboekje samen te stellen en te laten drukken. Tot 2010 gaf NS zelf een spoorboekje uit.

In 2014 bestond het papieren spoorboekje nog uit twee delen: een minispoorboekje met alle intercity treintijden en een gewoon spoorboekje, waarin ook de Sprinters stonden. In de uitgave voor 2015 worden beide delen samengevoegd. Daarnaast wordt het boekje dit keer op dunner papier gedrukt, 60 grams in plaats van 80 grams. Leden van Rover krijgen korting op het spoorboekje.