fbpx

NMBS adviseert treinreizigers per abuis ongeldig ticket

31 jul 2015 13:51

Treinreizigers die vanuit Roosendaal of Maastricht af en toe met de trein naar België willen krijgen van de Belgische spoorwegen (NMBS) online het advies een treinkaartje te kopen dat niet in Nederland geldig is. De NMBS heeft de fout naar aanleiding van vragen van Treinreiziger.nl erkend. De fout zal zo spoedig mogelijk worden hersteld.

Het spoorbedrijf adviseert reizigers die zo nu en dan een reis naar België willen maken de Railpass te kopen. Daarbij wordt niet gemeld dat het treinkaartje alleen geldig is tussen twee Belgische stations, en dus niet van of naar Maastricht of Roosendaal. De fout wordt ook gemaakt bij reizen van of naar Aken. De fout komt doordat de NMBS in een tool is vergeten een uitzondering te programmeren voor de buitenlandse stations die de tool ook herkent. Treinreiziger.nl denkt dat de tool door weinig Nederlandsers wordt gebruikt.

Wie aangeeft de reis slechts één keer te willen maken krijgt wel het goede treinkaartje geadviseerd. Nederlanders die naar België reizen zijn in het algemeen goedkoper uit door op een normaal NS-treinkaartje naar Roosendaal of Maastricht te reizen, en vervolgens hun reis te vervolgen met een NMBS-kaartje.

Afbeelding: De NMBS adviseert treinreizigers een Rail Pass te kopen voor de route Roosendaal – Brussel, maar vergeet te vermelden dat het kaartje niet vanaf Roosendaal geldig is.

Wie zijn reis splitst, kan aanzienlijk besparen. Een voltarief treinkaartje Amsterdam – Brussel kost bij NS International bijvoorbeeld 40 euro. Wie echter met een voordelig NS treinkaartje naar Roosendaal reist (e-ticket) en vervolgens de grens passeert met een e-ticket van de NMBS, betaalt slechts 31 euro.