fbpx

Ook GVB zet extra vervoer in tijdens SAIL

12 aug 2010 9:56

Van 19 tot en met 23 augustus vindt Sail Amsterdam 2010 plaats. Naar verwachting zullen 2 tot 2,5 miljoen mensen dit grootse maritieme manifestatie bezoeken. Het GVB zet vanwege het evenement extra lange metro´s in. Op sommige plekken  heeft het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) de routes van bussen en trams moeten aanpassen. Eerder had de NS al bekend gemaakt extra treinen in te zetten

Bereikbaarheid SAIL-terrein
Tijdens SAIL rijdt GVB zoveel mogelijk de normale routes. Voor buslijnen 42, 65 en nachtbus 359 is het vanwege drukte niet mogelijk tot in het SAIL-terrein te komen waardoor zij, van 19 t/m 22 augustus, een andere route rijden. Ook tram 10 rijdt een aangepaste route. Bezoekers die met het OV dichtbij het SAIL-terrein willen komen, kunnen vanaf het Centraal Station met tram 25 en 26. Ook rijden tijdens SAIL alle metro’s met langere voertuigen. Door werkzaamheden bij station Kraaiennest is het voor de langere metrostellen niet mogelijk om hier te stoppen. Station Kraaiennest is daardoor gesloten van donderdag 19 t/m maandag 23 augustus. 

Inzet autoponten voor voetgangers
Speciaal voor SAIL zet GVB de voormalige autoponten Pont 20 en Pont 21 in voor voetgangers. Tijdens SAIL maken de ponten onderdeel uit van de hoofdlooproute tussen het Java-eiland en Amsterdam-Noord en tussen het IJplein en De Ruijterkade. De ‘55-plus ponten’ varen een éénrichtingsroute en kunnen per vaart elfhonderd mensen meenemen. Daarnaast vaart het IJpleinveer, de reguliere veerverbinding tussen IJplein en Centraal Station, tijdens SAIL extra vaak.

Drukte op Centraal Station
De verwachting is dat veel mensen buiten Amsterdam met de trein via het Centraal Station naar SAIL afreizen. Bezoekers uit Amsterdam worden geadviseerd met de fiets of het OV te komen. Het GVB wijst er verder op dat de De OV-chipkaart in Amsterdam het enige geldige vervoerbewijs in tram, bus en metro.