fbpx

Opnieuw botsing Intercity op invalidebrug

(Novum) – Een intercity bij Echt is maandagavond op een invalidebrug gereden. Vandalen hadden de toegangshulp voor invaliden op het spoor gegooid. De trein raakte beschadigd en het treinverkeer was urenlang ontregeld. In november gebeurde hetzelfde ook al eens met een trein bij de Limburgse plaats. In beide gevallen raakte niemand gewond.

Volgens een woordvoerder van de spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten kwam de trein met 130 kilometer per uur aanrijden bij het station van Echt, maar zag de machinist tijdig dat er iets op het spoor lag. Ondanks een noodstop volgde er een botsing. Daarbij raakte een onderdeel van het remsysteem van de trein beschadigd.

Het treinverkeer kwam door het incident van 18.30 uur tot 22.30 uur stil te liggen. Passagiers van de trein zijn verder met bussen vervoerd. De trein is teruggesleept naar Sittard.

De politie gaat ervan uit dat er vandalen achter de actie zitten. Het incident wordt onderzocht.

Foto: Een foto van de Zwitserse Spoorwegen, waarbij de trein en het perron vrijwel de gelijke hoogte hebben, waardoor ze in Zwitserland af kunnen met een ander soort invalidebrug.